Solide oefenzege Groene Ster bij SV Meerssen

Na de twee vlekkeloze oefenzeges tegen hoofdklassers Minor (0-5) en EHC (0-2) boekte Groene Ster ook bij de andere Limburgse hoofdklasser SV Meerssen een probleemloze winstpartij. Afgelopen dinsdagavond bleek op sportpark Marsana een vroege voorsprong van 0-3 ook de eindstand te zijn.

Groene Ster werkt toe naar de competitiestart op zondag 22 augustus en gebruikt de laatste twee vriendschappelijke ontmoetingen om zich klaar te stomen voor het echte werk. Op bezoek bij hoofdklasser SV Meerssen stond er een interessante oefenpartij op de agenda. Groene Ster, waar het assistent-trainersduo Diego Jongen en Jorrit Ritzen weer vol bezieling de honneurs waarnamen voor de afwezige Maurice Verbunt, ging in Meerssen als een komeet uit de starblokken. Na prima veldspel kon na een vijftal minuten al de 0-1 voorsprong genoteerd worden. Na een aanval over rechts haalde Safouane Ahidar op aangeven van Joey Dekkers de trekker over (0-1). Groene Ster bleef voorwaartse druk uitoefenen wat een aantal minuten later resulteerde in de 0-2. Na een interceptie door Bryan Simons wist Bo Breukers de vrijstaande Amin Elalji te vinden die met een doeltreffend schot de score wist te verdubbelen. Na een kwartier viel ook de 0-3 nadat uit een voorzet van Shaquille Simmons Meerssen-verdediger Fons Flapper de bal achter zijn eigen doelman werkte. Voor rust kreeg Groene Ster nog kansen via Swen Cornelissen (schot bovenkant lat) en een afgekeurd doelpunt van Bryan Simons.

In een iets mindere spectaculaire tweede helft vielen er geen treffers meer te noteren, alhoewel Groene Ster er wel nog een aantal malen dichtbij was. Meerssen, dat in de voorbereiding MVV nog wist te verslaan en met diverse versterkingen wil voortborduren op de door corona beëindigde topklassering in de hoofdklasse van vorig seizoen, wist zich geen kansen te scheppen. Mede de verdienste van Groene Ster dat het duel controleerde met het surplus aan balbezit en voetballend prima voor de dag kwam. Komende zaterdag speelt Groene Ster alweer het laatste duel in de oefencampagne als GVVV te gast is op sportpark Pronsebroek (15.30 uur). De Veenendaalse tweededivisionist strijkt voor een trainingsweekend neer in Limburg en speelt na Hercules, Gemert en OSS’20 bij Groene Ster voor de vierde keer in de voorbereiding tegen een ploeg uit de Derde Divisie Zondag.

SV Meerssen – Groene Ster 0-3 (0-3). 6. Safouane Ahidar 0-1, 10. Amin Elalji 0-2, 16. Fons Flapper (eigen doelpunt) 0-3. Scheidsrechter: Max Kok.

Bekijk foto’s SV Meerssen – Groene Ster (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *