Generale repetitie voor Groene Ster tegen GVVV

Zaterdagmiddag 14 augustus (aftrap: 15.30 uur) zal de eerste selectie de voorbereiding op het nieuwe seizoen afsluiten met een vriendschappelijke ontmoeting tegen tweededivisionist GVVV (Gelders Veenendaalse Voetbal Vereniging). De Veenendaalse ploeg slaat dit weekend de tenten op in Limburg voor een trainingsweekend en zal tegen Groene Ster eveneens het laatste oefenduel spelen. Beide teams starten op zondag 22 augustus met de competitie. 

De zevende oefenwedstrijd voor Groene Ster zal hoofdtrainer Maurice Verbunt benutten om zijn ploeg klaar te stomen voor het echte werk als op zondag 22 augustus DEM uit Beverwijk naar sportpark Pronsebroek komt. Een week later sluit Groene Ster de maand augustus af met een uitduel bij UNA in Veldhoven. Met GVVV wacht zaterdagmiddag in ieder geval een serieuze testcase. De Veenendalers maken in het nieuwe seizoen voor de 6e jaargang deel uit van de Tweede Divisie, welke komend seizoen Jack’s League wordt genoemd. Hoofdtrainer Jochem Twisker, die Groene Ster nog zal kennen vanuit zijn vorige club Hercules, begint aan zijn tweede seizoen in Veenendaal. GVVV speelde in de voorbereiding al oefenduels tegen andere ploeg uit de Derde Divisie Zondag. Tegen Hercules werd thuis een 1-3 nederlaag geleden, het treffen tegen Gemert eindigde gelijk (3-3) en afgelopen dinsdag toonde OSS’20 zich te sterk door in Veenendaal met de oefenwinst (2-3) aan de haal te gaan. Aan oefenuitslagen worden doorgaans weinig conclusies getrokken, echter voor Groene Ster zal het treffen met het een divisie hoger spelende GVVV een laatste graadmeter zijn om te bekijken waar de ploeg van Maurice Verbunt staat. Vooral na de oefenzeges op de drie Limburgse hoofdklassers, met de duidelijke totaalcijfers van nul tegen en tien voor, zullen de groen-witten ook tegen GVVV willen laten zien waartoe de ploeg in staat kan zijn.

Groene Ster en GVVV speelden al eens eerder tegen elkaar. Voor de landelijke beker speelde Groene Ster op zaterdag 22 augustus 2012 een uitduel op sportpark Panhuis. Destijds eindigde het bekertreffen in een 4-0 nederlaag voor de groen-witten. Negen jaar verder ligt zaterdagmiddag een nieuwe ontmoeting tussen huidig derdedivisionist Groene Ster en tweededivisionist GVVV in het verschiet. 

U als supporter bent van harte uitgenodigd op sportpark Pronsebroek. Na de wedstrijd hoeft u niet meteen naar huis te gaan, want dan wacht om 18.00 uur het afscheidsduel van de drie boegbeelden: Maikel van Kesteren, Roy Janssen en Dave Velraeds. Samen goed voor maar liefst 32 seizoenen clubtrouw. Met twee teams samengesteld uit oud-eerste elftal spelers kunt u nog eens genieten van al die voetbal coryfeeën. De toegang voor beide wedstrijden is gratis. Beide wedstrijden zullen onder leiding staan van scheidsrechter Max Kok uit Maastricht. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *