Groene Ster tankt vertrouwen na afsluitende winst tegen GVVV

Groene Ster heeft de voorbereiding afgesloten met een knappe 2-1 oefenzege op tweedivisionist GVVV. De ploeg van trainer Maurice Verbunt tankte op een warm sportpark Pronsebroek vertrouwen tegen de een divisie hoger spelende opponent. De focus zal nu gelegd worden op komende zondag 22 augustus als de seizoensouverture wordt gespeeld in de Derde Divisie Zondag en DEM uit Beverwijk te gast is in Heerlerheide.

Met GVVV trof Groene Ster als afsluiter van de oefencampagne de sterkste tegenstander. De Veenendalers maken in het nieuwe seizoen voor de 6e jaargang deel uit van de Tweede Divisie, welke komend seizoen Jack’s League wordt genoemd. GVVV, dat voor een trainingskamp in Limburg vertoefde, speelde in de voorbereiding al oefenduels tegen andere ploegen uit de Derde Divisie Zondag en delfde na Hercules (1-3) en OSS’20 (2-3) ook tegen Groene Ster het onderspit. De bezoekers kwamen fel uit de startblokken en wisten met een aantal hoekschoppen gevaar te stichten. Uit de vierde hoekschop kon GVVV-verdediger Tom Oostinjen vrij en doeltreffend uithalen: 0-1. Daarna kwam Groene Ster meer in het spel naar voren, wat resulteerde in enkele goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Een schot van Safouane Ahidar eindigde op gastendoelman Jansen en Chefrino Eind zag een niet te missen kans vrij in de doelmond toch over de lat gaan. Zo’n vijf minuten voor rust viel de gelijkmaker nadat Dylan Zwartjes een vrije trap tussen de GVVV-muur in de uiterste hoek wist raak te schieten: 1-1.

Na de thee waren de eerste wapenfeiten weer voor de bezoekers uit Veenendaal. Zo moest Groene Ster-verdediger Julien Clout een bal van de lijn halen en eindigde een kansrijke GVVV-poging hoog over het doel van Raf Mertens. Nadat het duel weer in balans raakte, forceerde Groene Ster de voorsprong zo’n twintig minuten voor het eindsignaal. Safouane Ahidar zette goed druk na een te korte terugspeelbal vanuit GVVV-zijde en toonde zich koelbloedig vrij voor de GVVV-doelman: 2-1. Hierna volgde mogelijkheden op meer doelpunten, echter pogingen van Chefrino Eind en Safouane Ahidar werden onschadelijk gemaakt en een indraaiende hoekschop van Dylan Zwartjes ketste tegen de buitenkant van de paal. De solide Groene Ster-verdediging onder leiding van Danny Stassar en Julien Clout, waar trainer Maurice Verbunt in defensief opzicht ook Dennis Petit ziet terugkeren van een blessure, gaf verder geen krimp meer.

Een prima generale voor Groene Ster dat in de zevende oefenwedstrijd aan de goede kant van de score bleef en zich nu kan gaan opmaken voor de start van de competitie, zo’n dikke tien maanden na de laatste competitiewedstrijd (2-3) van seizoen 2020-2021 bij OFC in Oostzaan op 4 oktober 2020.

Groene Ster – GVVV 2-1 (1-1). 7. Tom Oostinjen 0-1, 40. Dylan Zwartjes 1-1, 72. Safouane Ahidar 2-1. Scheidsrechter: Max Kok.

Bekijk foto’s Groene Ster – GVVV (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *