Groene Ster grijpt volle buit in slotminuut

Op de vierde speeldag van de competitie wist Groene Ster, evenals in de vorige wedstrijd tegen Gemert, opnieuw in de slotminuten te scoren. In het verre Heemskerk bekroonde Safouane Ahidar zich tot matchwinnaar door in de 90e minuut zijn derde competitiedoelpunt te scoren en daarmee de sterdragers een zeer zwaar bevochten 2-3 overwinning te bezorgen op ADO’20.

Groene Ster bezocht gisteren voor de tweede keer op divisieniveau het Noord-Hollandse ADO’20 in Heemskerk voor de meest verre uitwedstrijd van het seizoen. Saillant detail: ook op zondag 3 november 2019, daags na de superstunt in de landelijke beker tegen VVV-Venlo, was Groene Ster te gast op sportpark De Vlotter (2-0 verlies). ADO’20 daarentegen heeft nog nooit op Heerlerheide gespeeld. Zowel in seizoen 2019-2020 als in 2020-2021 vond het duel op sportpark Pronsebroek geen doorgang in verband met de afgebroken competitie door COVID-19 maatregelen. 

Door het ontbreken van uiteindelijk maar liefst vijf basisspelers moest de technische staf van Groene Ster meerdere keren het tactisch strijdplan en de opstelling aanpassen voor het eerste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Dave de Vries. De equipe van Maurice Verbunt, die een basisplek had ingeruimd voor Mo Kourouma en Florentin Guncati, stelde niet teleur in negentig minuten voetbal en toonde optimale veerkracht nadat thuisclub ADO’20 tot tweemaal toe op voorsprong was gekomen. 

Na UNA en Gemert kwam Groene Ster in Heemskerk voor de derde maal op een vroege achterstand. Al na vier minuten verscheen Raymond de Waard vrij voor doelman Mark Voss en was het meteen raak: 1-0. Groene Ster herstelde zich gaandeweg en kwam beter in de wedstrijd. Na ruim twintig minuten speelde Mo Kourouma met een strakke bal Bo Breukers aan, die op zijn beurt de goed vrijgelopen Amin Elalji op maat bediende. De gelijkmaker was een feit, net als vorig week tegen Gemert wist de flankaanvaller het doel te vinden: 1-1. Even later leek Chefrino Eind op weg om vrij voor ADO’20-doelman Bjorn Haggerty te verschijnen, maar resoluut ingrijpen van de thuisclub-verdediging voorkwam dit. Voor het rustsignaal was het toch weer ADO’20 dat op voorsprong kwam. Uit een vrije trap van de zijkant kon de mee naar voren gekomen verdediger Marvin Boom ongehinderd inkoppen: 2-1. Voor het rustsignaal kon de ADO’20-doelman een kopbal van Julien Clout maar ternauwernood uit zijn doel ranselen, waardoor Groene Ster met een achterstand de kleedkamers opzocht.

De groen-witten kwamen na de pauze sterk uit de startblokken en na drie minuten in de tweede helft stond de gelijkmaker op het scorebord. Na goed voorbereidend werk van Safouane Ahidar schoof de hardwerkende verdediger Joris de Kleijn de gelijkmaker in het ADO’20-doel: 2-2. Hierna probeerde de thuisclub met een enorme aanvalsdrift op voorsprong te komen, waarbij Groene Ster zich ruim twintig minuten moest beperken tot verdedigen. De beste kans was er voor ADO’20-verdediger Sem Kroon, maar zijn inzet werd gestopt door de sterk acterende Groene Ster-doelman Mark Voss. Tien minuten voor tijd werd Groene Ster, dat bleef loeren op een succesvolle tegenaanval, gevaarlijk via een afstandsschot van Safouane Ahidar. Waar de speeltijd langzaam richting het einde kabbelde, sloeg Groene Ster nog eenmaal toe. En met succes. In de slotminuut bediende Chefrino Eind aanvalskompaan Safouane Ahidar op het juiste moment. Met links haalde de nieuwkomer succesvol uit (2-3) en bezorgde daarmee Groene Ster de volle en luid bejubelde winst.

Feest na afloop in de kleedkamer van Groene Ster, waar de in Heemskerk aanwezige Ajax-speler en Limburger Perr Schuurs als goede vriend van Groene Ster-speler Bo Breukers de spelers trakteerde op enkele kannen bier. Met de driepunter mee in de bus volgde een plezierige terugrit van 243 kilometers richting Heerlerheide. Voor Groene Ster staat aanstaande zondag 19 september de volgende competitiewedstrijd op de agenda als RKVV Westlandia uit Naaldwijk te gast is op sportpark Pronsebroek (aanvang: 14.30 uur). Drie dagen later reist Groene Ster af naar Werkendam voor de confrontatie in de TOTO KNVB Beker tegen het in de Tweede Divisie uitkomende Kozakken Boys.

ADO’20 – Groene Ster 2-3 (2-1). 4. Raymond de Waard 1-0, 21. Amin Elalji 1-1, 31. Marvin Boom 2-1, 49. Joris de Kleijn 2-2, 90. Safouane Ahidar 2-3. Scheidrechter: Dave de Vries.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *