Groene Ster tegen Kozakken Boys op jacht naar plek in hoofdtoernooi TOTO KNVB Beker

Woensdagavond speelt Groene Ster in de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker een uitwedstrijd tegen Kozakken Boys in Werkendam, uitkomend in de Tweede Divisie. Aftrap op sportpark De Zwaaier is om 20.00 uur. De winnaar van dit bekertreffen plaatst zich voor het hoofdtoernooi van het landelijke bekertoernooi.

Na de start van de competitie gaat ook het grote bekertoernooi weer van start. Na de eerste kwalificatieronde (slechts zes wedstrijden en twaalf vrijloten) wordt deze week de tweede kwalificatieronde gespeeld, waarin duidelijk wordt welke amateurploegen naar het hoofdtoernooi van de grote beker mogen gaan. Groene Ster speelde in de eerste kwalificatieronde niet vanwege een vrijlot in verband met de bekerprestatie van vorig seizoen toen Groene Ster de eerste twee voorrondes wist te overleven. Helaas besloot de KNVB destijds om de amateurclubs uit te sluiten van verdere deelname vanwege het coronavirus. Loting voor de tweede kwalificatieronde koppelde Groene Ster aan tweededivisionist Kozakken Boys. Een op voorhand zware kluif gezien de status van de tweededivisionist die als semi-profclub mag worden bestempeld. Bekervoetbal staat echter op zich en dat alles mogelijk is, heeft Groene Ster al meermaals bewezen. Kozakken Boys speelt voor het zesde achtereenvolgende seizoen in de Tweede Divisie en daarvoor nog vier seizoenen in de toenmalige Topklasse. De ploeg van trainer Rick Adjei, die overkwam van Unitas en Groene Ster nog kent vanuit de hoofdklasse B toen de groen-witten in seizoen 2018-2019 de titel wisten te pakken, staat in het nieuwe seizoen 2021-2022 voorlopig op een 13e plaats in de Tweede Divisie met zes punten uit vijf duels. Afgelopen zaterdag moest Kozakken Boys de eerste nederlaag slikken nadat op Het Kasteel met 3-1 werd verloren van Jong Sparta. De wedstrijd daarvoor van Kozakken Boys tegen Spakenburg eindigde in een spectaculair gelijkspel (3-3). Hoofdtrainer Maurice Verbunt was op sportpark De Zwaaier getuige van dit amusante duel waarin de oefenmeester de bekeropponent analyseerde en zijn huiswerk zal hebben gedaan.

Na het doelpuntloze gelijkspel tegen Westlandia maakt Groene Ster zich op voor de bekerclash in Werkendam waar de ploeg van Maurice Verbunt weer vol de strijd zal moeten aan gaan. De manschappen van Maurice Verbunt, Diego Jongen en Jorrit Ritzen komen alweer voor de dertiende jaargang in actie in de grote KNVB beker. Na de historische bekerfinale tegen Willem II in 1944 hadden de groen-witten vanaf seizoen 2007-2008 de smaak te pakken en werd de naam van cupfighter meerdere malen eer aan gedaan met absolute hoogtepunten de bekerstrijd in oktober 2018 tegen eredivisionist sc Heerenveen (1-3), de megastunt in oktober 2019 door VVV-Venlo na strafschoppen uit de beker te knikkeren (4-2) en de fantastische afsluiter van 2019 in de tweede ronde van het hoofdtoernooi in het AFAS Stadion tegen AZ (3-0). Vorig seizoen bereikte Groene Ster via hoofdklasser Scherpenzeel en derdedivisionist Excelsior’31 het hoofdtoernooi, echter de wedstrijd in de eerste ronde bij UNA in Veldhoven vond nooit plaats nadat de KNVB de amateurs uit de TOTO KNVB Beker haalde.

Bekervoetbal en Groene Ster worden de laatste jaren in een adem genoemd en woensdagavond ligt er een nieuwe sportieve uitdaging in het verschiet om de status van cupfighter aan te spreken en maximaal te strijden voor een ticket in het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. De inzet bij Kozakken Boys – Groene Ster is helder: de winnaar plaatst zich voor de eerste ronde waarin de mogelijkheid tot een treffen met een BVO tot de mogelijkheden behoort. Om 14.30 uur in de middag zal de spelersbus vertrekken vanuit Heerlerheide naar Werkendam. De aftrap op sportpark De Zwaaier is om 20.00 uur.

LIVE: Kozakken Boys – Groene Ster
Onze mediapartner Moonen Movies zal vanuit Werkendam een livestream van deze wedstrijd verzorgen, waardoor ook supporters die niet aanwezig kunnen zijn toch deze landelijke bekerstrijd kunnen volgen via YouTube. Tickets voor deze livestream kunnen besteld worden via de volgende link: 

<Koop hier je ticket for Livestream Kozakken Boys – Groene Ster on YouTube, Wed 22 Sep 2021 20:00 – 22:00 (tickettailor.com)>

Kies voor de optie ‘Koop hier je ticket’ en de rest wijst zich vanzelf.

Lees ook: L1mburg Centraal: een nieuw bekersprookje voor Groene Ster? – L1


Woensdag 22 september 2021

Kozakken Boys – Groene Ster

Locatie: Sportpark De Zwaaier

Scheidsrechter: Mike de Bruijn uit Nootdorp

Assistent-scheidsrechters: D. Reinshagen en J.A. Koornneef

aanvang: 20.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *