Bekeravontuur Groene Ster ten einde

Groene Ster is er niet in geslaagd het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker te bereiken. Op bezoek bij de sterke tweededivisionist Kozakken Boys in Werkendam werd een kansloze 2-0 nederlaag geleden. Na ongeveer een kwartier in beide helften vielen de doelpunten op sportpark De Zwaaier. Het surplus aan balbezit werd door de thuisclub vervolgens niet omgezet in meer doelpunten. Na seizoen 2018-2019 (2e ronde bereikt), seizoen 2019-2020 (2e ronde bereikt) en 2020-2021 (1e ronde bereikt) deze editie een vervroegde bekeruitschakeling voor Groene Ster.

Bijna een jaar geleden, op 7 oktober 2020, speelde Groene Ster op bezoek bij Excelsior’31 in Rijssen voor de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker. Na 120 minuten voetbal werd uiteindelijk een fraaie 2-3 winst behaald en wisten de groen-witten het hoofdtoernooi te bereiken. De KNVB zette echter een streep door alle bekerduels in de eerste ronde waar amateurs bij betrokken waren vanwege het heersende coronavirus. In het nieuwe bekerseizoen besloot de KNVB dat de betreffende gedupeerde amateurclubs mochten instromen in de tweede kwalificatieronde, terwijl in de eerste kwalificatieronde zes bekerwedstrijden gespeeld werden en er twaalf vrijloten werden uitgedeeld. Na de 2-0 nederlaag tegen Kozakken Boys derhalve een kort bekeravontuur in het nieuwe seizoen en de waarde van het bereiken van de eerste ronde van het jaar daarvoor teniet gedaan. Thuisclub Kozakken Boys was te sterk, dat was duidelijk. Na een klein kwartier viel een voorzet vanaf de flank over Bryan Simons heen en precies voor de voeten van middenvelder Gwaeron Stout, waarna de 1-0 op het scorebord kon worden gezet. Groene Ster haalde de rust met die kleine achterstand door toedoen van sterke optredens van doelman Mark Voss die een aantal goede mogelijkheden voor de tweededivisionist onschadelijk wist te maken. Daarnaast raakte ex-Fortunees Lars Hutten met een vlammend schot de dwarsligger. Laatstgenoemde is een van de vele ex-profs welke de selectie van hoofdtrainer Rick Adjei herbergt. In elke linie lopen gelouterde voetballers rond met namen als Kaj Ramsteijn (Feyenoord, Sparta) en Rochdi Achenteh (Willem II, Vitesse) om er maar eens een paar te noemen. Kozakken Boys zette hoog druk met een enorme balvastheid en liet daarmee Groene Ster niet in het spel komen. Een schot van Safouane Ahidar in de handen van doelman Ricardo Kieboom en een niet goed uitgespeelde uitbraak van Chefrino Eind bleken de enige speldenprikken te zijn namens Groene Ster voor rust.

De hoop om na rust de schade te repareren kon al snel in de ijskast. Nadat een kopbal van spits Johnny Lommers eerst nog miraculeus via de paal weer het veld in sprong, was het even later wel raak. Nu kreeg Lommers, de enige speler in het elftal van de thuisclub afkomstig uit de eigen jeugdopleiding, teveel vrije ruimte om een voorzet binnen te knikken en Groene Ster-doelman Mark Voss kansloos te laten (2-0). In het laatste kwartier probeerde Groene Ster het nog wel met een schot van Safouane Ahidar welke door Kozakken Boys-doelman Ricardo Kieboom tot hoekschop werd verwerkt. De gastheren wisselde nog een aantal malen in de slotfase en dat deed ook Maurice Verbunt tweemaal. Kozakken Boys gaat terecht de koker in voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. Groene Ster verlaat het landelijke bekertoernooi en kan zich richten op de competitie waar tot aan de kerst elf duels staan te wachten. Komende zondag de aftrap bij OSS’20 voor de zesde speeldag in de Derde Divisie Zondag.

Groene Ster dankt langs deze weg alle meegereisde supporters en mediapartner Moonen Movies die in Werkendam een perfecte livestream verzorgde, zodat de thuisblijvers de hoofdmacht ook in actie kon zien.  

Kozakken Boys – Groene Ster 2-0 (1-0). 13. Gwaeron Stout 1-0, 57. Johnny Lommers 2-0. Scheidsrechter: Mike de Bruijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *