Groene Ster op bezoek bij Hollandia in Hoorn

Na de 3-1 thuiszege op koploper OFC wacht voor Groene Ster komende zondag weer een verre uitbeurt bij HVV Hollandia in Hoorn. Om 09.00 uur zal vertrokken worden vanuit Heerlerheide zodat de ploeg tijdig kan arriveren in Hoorn waar om 14.00 uur de aftrap zal plaatsvinden op de natuurgrasmat van sportpark Juliana.

Hollandia en Groene Ster treffen elkaar in de clubhistorie voor het eerst in competitieverband. In de twee voorbije afgebroken seizoenen heeft Groene Ster elke opponent in de Derde Divisie Zondag minimaal eenmaal getroffen, echter beide duels tegen Hollandia werden vorig seizoen niet gespeeld vanwege de competitiestop. De Hoornse Voetbal Vereniging Hollandia stamt uit 1898 en behoort hiermee tot de oudste voetbalverenigingen in Nederland. Hollandia promoveerde in seizoen 2019-2020 naar de Derde Divisie Zondag nadat de Hoornse ploeg koploper was in de hoofdklasse A ten tijde van het stopzetten van de competities vanwege het coronavirus. Na een bericht van de KNVB kon de ploeg van trainer Anand Jagdewsing de promotie maken vanwege de uitbreiding van het aantal clubs in de Derde Divisie tot 18 teams. Dit seizoen heeft Hollandia na drie remises en drie verliespartijen afgelopen zondag de eerste driepunter mogen begroeten door op bezoek bij hekkensluiter DEM in Beverwijk met een 0-2 zege aan de haal te gaan. Hollandia zal voornemens zijn om hieraan een passend vervolg te geven op eigen veld.

Groene Ster kijkt terug op een sterke start in de maand oktober nadat vorige week koploper OFC met 3-1 pootje werd gelicht. Een mooie herfstzondag die nog maar eens aangaf dat vooralsnog van alles mogelijk is in deze klasse. De ploeg van Maurice Verbunt maakte daarmee een flinke sprong naar de brede subtop en kan komende zondag de volle buit tegen OFC van waarde voorzien als ook bij Hollandia een positief resultaat wordt behaald. De verschillen op de nog prille ranglijst zijn te overzien waarbij Groene Ster (6e plek, 11 punten) zowel ten opzichte van OFC (1e plek, 16 punten) als Hollandia (15e plek, 6 punten) een marge heeft van vijf punten. De technische staf van Groene Ster zal dan ook dezelfde wedstrijdmentaliteit als tegen OFC willen zien en met de selectie in Hoorn voor de winst willen gaan zodat het vizier in de competitie naar boven gericht kan blijven.

Geef u op voor de busreis naar Hoorn!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 09.00 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Hoorn. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.00 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark Juliana
Nieuwe Wal 2
1621 MB Hoorn

Zondag 10 september 2021

Hollandia – Groene Ster

Locatie: Sportpark Juliana

Scheidsrechter: Jan Willem Bouw (Peize)

aanvang: 14.00 uur (vertrek bus: 09.00 uur)

PROGRAMMA

Wedstrijddag 8 ADO’20 Westlandia 14.00 uur
10-10-2021 Dongen Blauw Geel’38/JUMBO 14.00 uur
Periode 1 Hollandia Groene Ster 14.00 uur
  HSC’21 Hoogland 14.30 uur
  EVV Quick 14.30 uur
  OFC DEM 14.30 uur
  JOS Watergraafsmeer OSS’20 14.00 uur
  Gemert Hercules 14.00 uur
  UNA Unitas 14.30 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *