Tandeloos Groene Ster verliest in Hoorn

Groene Ster kon de prima prestatie van de week ervoor, 3-1 winst tegen de nog ongeslagen koploper OFC, geen vervolg geven in de uitwedstrijd tegen Hollandia in Hoorn. De sterdragers verloren afgelopen zondag kansloos met 3-0 aan de boorden van het Markermeer. Beide clubs speelden voor het eerst in de geschiedenis tegen elkaar. Door deze nederlaag maakt Groene Ster met 11 punten uit 8 wedstrijden deel uit van de brede middenmoot en krijgt Hollandia met 9 punten uit 8 wedstrijden de aansluiting.

Op het natuurgras van sportpark Juliana startte de thuisclub overtuigend met fel, fris en aanvallend voetbal. Na acht minuten werd de score dan ook al geopend door Hollandia. Lotfi Attahiri genoot van de geboden vrijheid en scoorde fraai de openingstreffer: 1-0. Voor dit doelpunt en daarna volgden vele doelrijpe kansen voor de Noord-Hollandse ploeg die in hoog tempo steeds opnieuw voor het Groene Ster-doel verscheen. De uitblinkende doelman Mark Voss, de Hollandia-aanvallers Nick Kuin en Joep Rive (die honderd procent kansen onbenut lieten) en paal en lat hielden de sterdragers in leven in deze fase. Groene Ster wist pas in de slotfase van de eerste helft aan de druk te ontsnappen, maar wist zelf aanvallend nauwelijks gevaarlijk te worden. Na de pauze probeerde de equipe van Maurice Verbunt meer vat op de wedstrijd te krijgen met de toegepaste wissel Yoëll Henssen voor Julien Clout. Echter na een uur voetbal kregen de groen-witten opnieuw een tegendoelpunt te verwerken nadat Bart Spil doeltreffend kon uithalen (2-0). Hierna vielen de eerste twee echte gevaarlijke Groene Ster-aanvallen te noteren. Hollandia-doelman Joey Wiese reageerde attent op een afstandsschot van Safouane Ahidar en Chefrino Eind werd afgestopt op weg naar het Hollandia-doel. In de slotfase, met aan Groene Ster-zijde nieuwkomer Shola Olugbega die als invaller zijn eerste speelminuten maakte, was het opnieuw Hollandia dat scoorde. Een snelle omschakeling en een dito uitgevoerde aanval leverde een overtalsituatie op in Hoorns voordeel waaruit invaller Jay van Ooijen de eindstand op 3-0 bepaalde.

Deze wedstrijd bewees eens te meer dat in de Derde Divisie Zondag dit seizoen elke wedstrijd opnieuw een finale is waarbij iedereen van iedereen kan winnen en er geen ‘makkies’ zijn. Voor Groene Ster rest de opdracht te leren van deze ondermaatse prestatie en daarmee gewaarschuwd te zijn voor de komende ontmoetingen. Te beginnen aanstaande zondag in de thuiswedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer uit Amsterdam, dat afgelopen weekend een sterke prestatie leverde tegen OSS’20 (3-3) en ongetwijfeld met veel zelfvertrouwen zal afreizen naar Heerlerheide. Groene Ster daarentegen mag voldoende zelfvertrouwen putten uit de nog ongeslagen status op het eigen vertrouwde sportpark Pronsebroek.

Hollandia – Groene Ster 3-0 (0-0). 9. Lotfi Attihiri 1-0, 59. Bart Spil 2-0, 85. Jay van Ooijen 3-0. Scheidsrechter: Jan-Willem Bouw. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *