Groene Ster klopt JOS Watergraafsmeer op sportpark Pronsebroek

Groene Ster herstelde zich afgelopen zondag van de uitglijder in Hoorn van verleden week door het Amsterdamse JOS Watergraafsmeer op het eigen sportpark Pronsebroek met een minimale 1-0 zege te verslaan. Zo’n vijf minuten voor rust scoorde aanvoerder Dylan Zwartjes het enige doelpunt van de wedstrijd middels een ferme uithaal welke via de binnenkant van de paal in het doel plofte. De equipe van Maurice Verbunt hengelde daarmee een belangrijke driepunter binnen waardoor het vizier naar boven kan worden gericht en de groen-witten een zevende plaats innemen na het verstrijken van een kwart van de competitie in de Derde Divisie Zondag.

Net als vorig seizoen prijkte er bij de ontmoeting Groene Ster – JOS Watergraafsmeer na 90 minuten voetbal een 1-0 eindstand op het scorebord van sportpark Pronsebroek. Met dezelfde basiself van de voorbij weken begon Groene Ster aan het middenmootduel van de negende speeldag. In de eerste helft hielden beide ploegen gelijke tred met elkaar, met enkele noemenswaardige momenten voor de stugge bezoekers in de beginfase. Zo werd na acht minuten een Amsterdams doelpunt afgekeurd vanwege hands en moest Groene Ster-doelman Mark Voss al zijn kunnen tonen door Tim Klaassen-Bos, de rappe puntspeler van JOS Watergraafsmeer, van dichtbij het scoren te beletten. Groene Ster werd wakker geschud en probeerde de openingen te zoeken in de hechte en geroutineerde defensie van de bezoekers. Nadat eerst nog Safouane Ahidar een vrije trap gekeerd zag worden door de Amsterdamse goalie, forceerde Groene Ster zo’n vijf minuten voor rust de opening. Als sluitstuk van enkele combinaties liet captain Dylan Zwartjes de 1-0 aantekenen door de bal met een formidabele uithaal via de binnenkant van de paal in het net te laten ploffen. Nog voor rust een mogelijkheid via Joey Dekkers die zijn inzet gekeerd zag worden door JOS-doelman Edwin Sudibyo.

In de tweede helft ging de Amsterdamse opponent meerdere malen op zoek naar de gelijkmaker. Dat leverde ruimte op voor Groene Ster, echter het uitspelen van de mogelijkheden en finesse in de eindpass ontbrak te vaak om de score uit te breiden. Zo knalde Chefrino Eind over het doel en kon een inzet van Shaquille Simmons ternauwernood worden verdedigd door JOS Watergraafsmeer. Het bleef derhalve lang spannend en een hard werkend Groene Ster moest de werklust aanspreken om de minieme voorsprong over de streep te trekken. Uitstekend ingrijpen van doelman Mark Voss op een geplaatst schot van Revellinio Slijters en een sterk blok van Shaquille Simmons tegen de vrijstaande en mee opgekomen verdediger Sjoerd Gerritse voorkwamen puntverlies voor de groen-witten. Aan de andere kant werd een voorzet van invaller Yoëll Henssen net niet binnen gegleden door Chefrino Eind en ranselde de Amsterdamse doelman een vrije trap van Dylan Zwartjes uit zijn doel, waardoor de 1-0 ruststand ook de eindstand betekende.

“Dag en nacht verschil”, memoreerde assistent-trainer Jorrit Ritzen na afloop met een terugblik na vorige week toen Groene Ster zich liet aftroeven bij Hollandia in Hoorn. Een strijdlustig Groene Ster boekt drie welkome punten en stijgt naar plek zeven in de tussentijdse stand. Komend weekend komt Groene Ster niet in actie, waarna op zaterdagavond 30 oktober 2021 de strijd wacht tussen de twee hoogst spelende amateurclubs van Limburg: EVV – Groene Ster. De aftrap in Echt is dan om 19.30 uur, waarbij de groen-witte support van harte welkom is.

Groene Ster – JOS Watergraafsmeer 1-0 (1-0). 38. Dylan Zwartjes 1-0. Scheidsrechter: Stijn van Zuilichem (Bladel).

Bekijk foto’s Groene Ster – JOS Watergraafsmeer (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *