Groene Ster 2 verslaat Someren 2 en boekt eerste thuiszege

Groene Ster 2 boekte afgelopen zondag de eerste thuiszege van seizoen 2021-2022 door Someren 2 met 3-2 te verslaan. Alle doelpunten op sportpark Pronsebroek vielen in de tweede helft nadat het eerste deel geen treffers opleverde.

Na het nipte en onnodige verlies (1-0) in Asten bij NWC 2 van verleden week wilde Groene Ster 2 in het thuisduel met Someren 2 de volle buit op eigen bodem houden. In een gelijkopgaande eerste helft bleven de doelpunten nog uit, echter na rust werd het netje wel gevonden door beide teams. Groene Ster 2 moest de achtervolging inzetten na een 0-1 achterstand en wist al snel de stand gelijk te trekken na een rake strafschop van Zaid Akachar (1-1). Groene Ster 2 bleef de aanval zoeken en kreeg loon naar werken nadat opnieuw Zaid Akachar zich trefzeker toonde met een raak schot in de uiterste hoek: 2-1. Gesterkt door die voorsprong werd de score door het tweede elftal opgevijzeld na een prima aanval waarbij Zaid Akachar de instormende Semm van Dijk wist te bedienen, die vervolgens met een hard schot in het dak van het doel de 3-1 produceerde. In de slotminuten van het duel kwam Someren 2 nog terug tot 3-2, echter de eerste thuisoverwinning van Groene Ster 2 kwam niet meer in gevaar.

De ploeg van trainer Armand Mingelers staat na zes duels op een vijfde plaats met vijf punten achterstand op koploper ZSV 2. Voor de winterstop speelt Groene Ster 2 nog drie competitieduels thuis tegen HVCH 2 (21 november) en op bezoek bij Wittenhorst 2 (28 november) en Venlosche Boys 2 (12 december).

Bekijk foto’s Groene Ster 2 – Someren 2 (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *