Groene Ster behaalt volle winst in Haaksbergen

Groene Ster deed afgelopen zondag goede zaken met een 0-1 winst bij het 100-jarige HSC’21 in Haaksbergen. Deze vijfde competitiezege zorgt ervoor dat de sterdragers met 18 punten uit 11 wedstrijden op een verdienstelijke zevende plaats staan in de Derde Divisie Zondag. Daarnaast werd voor de derde wedstrijd op rij geen tegendoelpunt geïncasseerd. Matchwinnaar op het troosteloze en publiekloze sportpark Groot Scholtenhagen werd middenvelder Bryan Simons die de winnende treffer een kwartier voor het einde scoorde.

Na de afgelasting tegen Dongen van een week eerder werd de technische staf ook in de uitbeurt bij HSC’21 geconfronteerd met een overvolle lijst geblesseerden. Zoals al vaker dit seizoen stelden de vervangers niet teleur. Groene Ster speelde in de eerste helft vanuit een goed gesloten verdediging en middenveld. Dit betekende het meeste balbezit voor HSC’21, maar echt gevaarlijk wisten de fysiek sterke spitsen van de thuisclub niet te worden. De van links naar rechts zwervende vleugelaanvaller Stef Ottink was weliswaar dreigend, maar wist geen bres te slaan in de hechte Groene Ster-defensie. Aanvallend creëerde Groene Ster echter ook te weinig in het eerste deel. Reden voor Groene Ster-trainer Maurice Verbunt om met Safouane Ahidar halverwege een extra aanvaller te brengen in plaats van middenvelder Mo Kourouma.

Vanaf de aftrap in de tweede helft dan ook een ander spelbeeld. Al na drie minuten de eerste goede kans voor Groene Ster. Een snelle combinatie tussen Joey Dekkers en Chefrino Eind leverde Safouane Ahidar een vrije positie op. Zijn schot ging rakelings over. Vijf minuten later was het Bryan Simons die Chefrino Eind op maat bediende. De spits draaide knap langs zijn tegenstander en werd overduidelijk vastgehouden door HSC’21-mandekker Mika Schrijver. Echter tot verbazing van de paar aanwezigen weigerde arbiter Sven Spaan de bal op de stip te leggen. Hierna zocht de thuisclub vaker de aanval op, waarbij Stef Ottink en Wessel Witbreuk hun inzet knap gestopt zagen worden door de solide Groene Ster-goalie Mark Voss. Tevens eindigde een inzet van Yannik de Vries op de paal. Een stief kwartiertje voor het einde sloeg Groene Ster genadeloos toe. Na een strakke inspeelpass van aanvoerder Dylan Zwartjes op Chefrino Eind passeerde laatstgenoemde zijn directe bewaker waarna diens schot maar half gepareerd kon worden door HSC’21-doelman Bob Peterman. De attente Bryan Simons was er als de kippen bij en stond precies op de juiste plek om de 0-1 in de rebound te benutten. Hierna overleefde een hardwerkend Groene Ster twintig minuten lang een aanvalsgolf van de thuisclub. Tot tweemaal toe was Groene Ster in de counter dicht bij de 0-2. Joey Dekkers werd vrij gespeeld na een combinatie tussen de ingevallen Amin Elalji en Chefrino Eind, maar diens schot werd gestopt door de HSC’21-goalie. Datzelfde gebeurde toen Safouane Ahidar vrij voor het vijandelijke doel verscheen.

Na een slopende slotfase, waarin assistent-trainer Jorrit Ritzen in de slotminuten zijn comeback maakte en de defensie kwam versterken, zorgde het allerlaatste fluitsignaal dan ook voor grote vreugde en opluchting bij Groene Ster-spelers, staf en bestuur. Na de laatste winst in een uitbeurt bij ADO’20 (12 september) op deze koude zondag een enorme opsteker welke de drie uur lang durende terugreis van Haaksbergen naar Heerlerheide een stuk aangenamer maakte. De groen-witten maken zich nu op voor twee thuisduels op het eigen sportpark Pronsebroek tegen achtereenvolgens Hoogland en Quick.

HSC’21 – Groene Ster 0-1 (0-0). 73. Bryan Simons 0-1. Scheidsrechter: Sven Spaan.

Foto’s: Dolf Ruesink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *