Oud-pastoor Louis Cordewener – oud-doelman van Groene Ster – overleden

Ons bereikte het trieste bericht dat Louis Cordewener, oud-pastoor van vele parochies in de regio en oud-doelman van Groene Ster, op zondag 13 februari op 79-jarige leeftijd is overleden. Meer dan vijftig jaar gaf hij kleur aan de kerk en stond midden in de maatschappij. Voetbal was zijn andere levenslange liefde. Als priesterstudent speelde hij met enkele mede priesterstudenten bij Groene Ster. Louis Cordewener verdedigde op zondagmiddag bloedfanatiek het doel, midden jaren zestig. Eigenlijk moest hij zondagmiddag op het seminarie in Roermond zijn. Echter door een gratieverzoek dat door het Groene Ster-bestuur werd ingediend en dat door het bisdom gehonoreerd werd, kon hij en zijn medestudenten op zondagmiddag voor Groene Ster uitkomen. Ook trainde de heer Cordewener met de andere priesterstudenten de jeugd van Groene Ster. Een persoonlijkheid die voor veel mensen betekenisvol is geweest.

Ook na zijn sportieve jaren, bleef Louis Cordewener een geweldig voetbalfan. In Voerendaal en Langeberg waar hij jarenlang pastoor was, stond hij steeds als supporter als de lijn en vervulde tevens de functie van geestelijk adviseur. Ook na zijn vertrek bij Groene Ster bleef Louis nog lange tijd betrokken bij de traditionele tweede kerstdag viering van RKSV Groene Ster in het voormalige zusterklooster en bij jubilea op Heerlerheide. Ook speelde hij bij bijzondere wedstrijden van de veteranen mee en bleef zijn nauwe vriendschap met zijn leeftijdsgenoten bij de vroegere veteranen van Groene Ster steeds zeer intens.

Bestuur en leden RKSV Groene Ster wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe met dit grote verlies. 

Lees hieronder het artikel uit De Limburger Pastoor en verenigingsmens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *