Groene Ster naar Gorinchem voor topper in Derde Divisie Zondag

De maand maart start komende zondag in de Derde Divisie Zondag. Zes duels (vier op zondagmiddag, twee op woensdagavond) wachten er voor Groene Ster met het eerste duel van komende zondag op bezoek bij Unitas in Gorinchem. Een topduel in de huidige rangschikking tussen de nummer drie (Unitas) en vier (Groene Ster). De groen-witten hebben twee punten achterstand ten opzichte van Unitas, maar wel nog een wedstrijd minder gespeeld. Een zeer interessant affiche derhalve op sportpark Molenvliet. Aftrap in de provincie Zuid-Holland is om 14.00 uur.

Groene Ster is aan een sterke serie bezig in de competitie. Na de verliespartij in Hoorn bij Hollandia op 10 oktober 2021 is de ploeg van hoofdtrainer Maurice Verbunt al zeven wedstrijden ongeslagen. Afgelopen zondag werd de aanval van Hercules afgeslagen en een 2-1 winst geboekt op het eigen sportpark Pronsebroek. Een sterke wedstrijd met veel strijdlust, goed voetbal en rake treffers op de juiste momenten. Komende zondag wacht de trip naar Gorinchem tegen Unitas, een oude bekende uit het glorieuze kampioensseizoen 2018-2019 voor Groene Ster. In dat seizoen greep Groene Ster de titel in de hoofdklasse B en haakte Unitas af in de enerverende titelrace met uiteindelijk 11 punten achterstand op de Limburgse kampioen. Unitas is inmiddels ook derdedivisionist nadat de KNVB twee seizoenen geleden een promotie-ticket toekende aan de voormalige hoofdklasser. De rood-witten zijn al voor veel ploegen een geduchte tegenstander gebleken in deze competitie met een plek in de top drie. Opvallend nieuws in Gorinchem was het vertrek van oud-prof en trainer Michel van Oostrum, die in december 2021 op non-actief werd gesteld ondanks de topklassering in de Derde Divisie Zondag. Na de winterstop neemt Hans de Jong de honneurs waar en speelde Unitas twee competitieduels. Thuis tegen Hollandia werd een 0-3 nederlaag geleden en vorige week werd op bezoek bij DEM een 1-2 uitzege geboekt.

Komende zondag een hernieuwde clash tussen Unitas en Groene Ster, maar dan op divisie-niveau. Groene Ster zal de ingezette lijn willen continueren en derhalve ook in Gorinchem als team de strijd aan moeten gaan. Shona Shukrula, die hard aan de weg timmert om de eerste vrouwelijke scheidsrechter in het betaalde voetbal te worden, zal zondagmiddag om 14.00 uur voor de afrap fluiten op het kunstgras van sportpark Molenvliet.

Geef u op voor de busreis naar Gorinchem!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 10.15 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Gorinchem. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.00 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark Molenvliet
Bataafsekade 6
4204 AX Gorinchem

Zondag 6 maart 2022

Unitas – Groene Ster

Locatie: Sportpark Molenvliet

Scheidsrechter: Shona Shukrula uit Alkmaar

aanvang: 14.00 uur (vertrek bus: 10.15 uur)

PROGRAMMA

Wedstrijddag 17 ADO’20 Hoogland 14.00 uur
06-03-2022 Hollandia Quick 14.00 uur
Periode 2 Blauw Geel’38 Hercules 14.00 uur
  Unitas Groene Ster 14.00 uur
  Gemert HSC’21 14.00 uur
  Dongen Westlandia 14.00 uur
  OFC OSS’20 14.30 uur
  UNA DEM 14.30 uur
  EVV JOS Watergraafsmeer 14.30 uur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *