Groene Ster toont karakter en pakt punt bij Unitas

Ook tegen het sterke Unitas, de nummer drie op de ranglijst, is Groene Ster afgelopen zondag knap overeind gebleven. Na negentig minuten kende de strijd om de derde plaats geen winnaar nadat het aantrekkelijke duel eindigde in 1-1. Door deze remise blijft Groene Ster voor de achtste wedstrijd op rij ongeslagen. De sterdragers staan nu samen met UNA met evenveel punten op een gedeelde vierde plaats.

Groene Ster moest in de aanloop naar het duel in Gorinchem volop aan de bak met improviseren. Hoofdtrainer Maurice Verbunt en verzorger Jos Hoenen moesten verstek laten gaan na een positieve testuitslag. Assistent-trainer Jorrit Ritzen nam de honneurs als coach waar met de geblesseerde Bo Breukers aan zijn zijde. Het duel werd vanaf de aftrap gekenmerkt door aanvallend voetbal. Beide ploegen kozen volop voor het offensief. Groene Ster kende een moeilijke start, maar herstelde zich gaandeweg sterk met enkele gevaarlijke momenten. Op aangeven van Swen Cornelissen bereikte Safouane Ahidar spits Chefrino Eind, die voor het eerste gevaar zorgde voor het Unitas-doel. Na ruim een half uur spelen kreeg Groene Ster twee grote scoringskansen, maar zowel Swen Cornelissen als Bryan Simons wisten Unitas-doelman Ronald Vlot niet te verschalken. Tussendoor was ook Unitas gevaarlijk, de veelvuldig opkomende linksback Omar Boulamhayan schoot op de lat en een viertal hoekschoppen bewezen dat ook Unitas volop de aanval zocht. Ondanks de kou en geen doelpunten viel er voor het publiek met de spannende momenten toch genoeg te genieten in de eerste helft.

In de tweede helft kende thuisclub Unitas een goede start. De eerste aanval van Unitas leverde een enorme kans op, centrumverdediger Joris de Kleijn en de paal brachten echter redding op een kopbal van spits Medhanie Habtemariam. De aanvalsdruk van Unitas werd in deze fase enorm opgevoerd. Zo ook zeven minuten na de pauze. De in de eerste helft vrij onzichtbare sterke vleugelaanvaller Everon Pisas toonde zijn kwaliteiten en draaide vanaf de rechtervleugel de bal achter Groene Ster-doelman Mark Voss: 1-0. Even leek Groene Ster te bezwijken onder de dadendrang van de Gorcummers, maar zoals vaker dit seizoen toonden de groen-witten karakter. Groene Ster knokte zich terug in de wedstrijd, kreeg het middenveld in handen en zocht steeds meer de aanval op. Op aangeven van Amin Elalji slalomde Safouane Ahidar langs zijn bewaker en kon Unitas-doelman Vlot ternauwernood de gelijkmaker voorkomen. De 1-1 kwam toch op het fraaie scorebord van sportpark Molenvliet. Een hoekschop van Dylan Zwartjes werd fraai ingekopt door Joey Dekkers: 1-1. De protesten van de Unitas-spelers, die meenden dat de bal voor de lijn werd weggehaald, werden teniet gedaan door de assistent-scheidsrechter die resoluut naar het midden wees. Groene Ster was hierna nog het dichtst bij de winnende treffer en zag Safouane Ahidar met een ferme uithaal op de paal schieten. Er kwam echter geen winnaar meer uit de bus in het hoog geklasseerde onderonsje in Gorinchem. Een compliment is op zijn plaats aan de vrouwelijke arbiter Shona Shukrula, die samen met haar assistenten Max Wolfkamp en Muhamed Osman een ijzersterk trio vormde. 

Na afloop stapte interim-coach Jorrit Ritzen en de spelers met gemengde gevoelens in de bus. Niet ontevreden, maar ook niet echt tevreden. Op basis van de afgedwongen kansen had Groene Ster de meeste mogelijkheden gehad om te scoren en dus te winnen was de eenduidige visie van de technische staf.

De competitie-trein in de Derde Divisie Zondag dendert echter voort, komende week staan twee belangrijke thuisduels op het programma. Woensdagavond 9 maart (aanvang: 19.30 uur) ontvangt Groene Ster het Haagse Quick en aanstaande zondag 13 maart is ADO’20 uit Heemskerk te gast op sportpark Pronsebroek.

Unitas – Groene Ster 1-1 (0-0). 52. Everon Pisas 1-0, 71. Joey Dekkers 1-1. Scheidsrechter: Shona Shukrula (Alkmaar).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *