Teamprestatie van formaat brengt gedecimeerd Groene Ster langs Quick

Een gedecimeerd Groene Ster steeg afgelopen woensdagavond boven zichzelf uit door op het eigen sportpark Pronsebroek het Haagse Quick met 1-0 te verslaan. Op een ouderwetse voetbalavond zorgde een discutabele rode kaart voor Chefrino Eind ervoor dat de groen-witten dik een uur met tien man moesten spelen. Met een ongebreidelde inzet, passie en power bleef Groene Ster bewonderenswaardig overeind. De Verbunt-equipe kreeg zelfs de betere kansen op een treffer, welke uiteindelijke tien minuten voor het eindsignaal luid werd begroet nadat Bryan Simons zich een doeltreffend eindstation toonde (1-0). Na precies een helft competitievoetbal kan Groene Ster terugkijken op een prima eerste deel van de voetbaljaargang met 30 punten, een gedeelde derde plek in de tussentijdse ranglijst en een eerste plek in de tweede periodestand.

Na Carnavalszondag wordt er de komende maanden volop doordeweeks gevoetbald in de Derde Divisie Zondag. Het zeventiende competitieduel voor Groene Ster was er eentje waar nog lang over werd nagepraat. De thuisclub liet maar weer eens zien dat sportpark Pronsebroek voor veel tegenstanders een onneembare veste is, want ook in het negende thuisduel behield Groene Ster de ongeslagen status. Het begin van het duel tegen Quick speelde zich af in een hoog tempo, waarbij Safouane Ahidar met een eerste schotpoging voor gevaar zorgde. Aan de andere kant ontsnapte Rick Burgering aan de buitenspelval, maar diens schot ging voorlangs. Dan was daar plotseling het veelbesproken moment. Chefrino Eind ging een luchtduel aan met Kai van Hese. De Quick-aanvoerder ging luid kermend naar de grond, waarna arbiter Dominique Prick de rode kaart toonde voor de Groene Ster-spits. Videobeelden wijzen echter uit dat de toedracht van de overtreding een andere interpretatie kent, waarbij Chefrino Eind de kleinere Van Hese slechts op diens arm raakte. Na die rode kaart zette Groene Ster er een paar tandjes bij, voerde de energie op en kreeg ook kansen voor rust op de openingstreffer. Zo schoot Danny Stassar in riante scoringspositie over, werd een inzet van Amin Elalji van de lijn gekopt en knalde verdediger Dennis Petit in de draai de bal vol tegen de paal.

Ook na de thee bleef Groene Ster de strijd leveren en daarbij zoekende naar mogelijkheden, terwijl Quick het niet aandurfde om va banque te spelen en voor een tactische verandering te kiezen met de normaal in de spits spelende Frank van der Heiden als libero in de Haagse defensie. Na een goede actie van Amin Elalji had Safouane Ahidar de openingstreffer op zijn schoen, maar de poging van de Groene Ster-aanvaller zeilde over. Inmiddels ontpopte het enerverende duel zich tot een echte thriller, waarbij een hardwerkend Groene Ster tien minuten voor tijd de beloning kreeg. Na een goede aanval en een aantal korte combinaties via Safouane Ahidar, Amin Elaji en Joris de Kleijn leverde Amin Elalji de voorzet af welke door Bryan Simons op waarde werd geschat en kiezelhard in de linkerhoek werd vezilverd: 1-0. Wat volgde was een vreugde-uitbarsting op sportpark Pronsebroek, maar ook al snel het besef dat met nog tien minuten op de klok en een achteraf ruim bemeten blessuretijd de mouwen nog een keer moesten worden opgestroopt. In de jacht op de gelijkmaker toog Quick in de slotfase meer naar voren, maar twee keer het aluminium bij Haagse inzetten en een in het luchtruim heersende Groene Ster-doelman Mark Voss zorgden ervoor dat de verdiende driepunter voor de sterdragers over de streep werd getrokken.

Groene Ster blijft in het negende achtereenvolgende duel ongeslagen middels een teamprestatie van jewelste na een overgroot deel van de wedstrijd met 10 man spelend. De stemming na afloop zat er dan ook goed in. Komende zondag wederom een thuisduel voor Groene Ster als ADO’20 uit Heemskerk naar Limburg komt afgereisd. Aftrap is dan om 14.30 uur.

Groene Ster – Quick 1-0 (0-0). 80. Bryan Simons 1-0. Scheidsrechter: Dominique Prick (Maastricht).

Bekijk foto’s Groene Ster – Quick (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *