Winnend Groene Ster bindt ook ADO’20 aan de ongeslagen reeks

Na de enerverende 1-0 midweekse winstpartij tegen Quick sloot Groene Ster de week op een perfecte manier af door afgelopen zondag ook ADO’20 uit Heemskerk met exact dezelfde cijfers te verslaan op sportpark Pronsebroek. Na een 0-0 ruststand scoorde Groene Ster in de tweede helft de winnende treffer welke, net als woensdag, op naam werd gezet van matchwinnaar Bryan Simons. De 1-0 zege op de Heemskerkers bezorgt Groene Ster een reeks van tien ongeslagen duels in de Derde Divisie Zondag en inmiddels een derde plaats in de huidige tussenstand.

Ten opzichte van de eerdere ontmoeting in Heemskerk, toen Groene Ster in de slotminuut de 2-3 winst pakte, stonden er afgelopen zondag in Heerlerheide tien andere spelers aan de aftrap voor de start van de tweede competitiehelft. Aan de kant van ADO’20 verschenen zes andere namen op het formulier en voor Groene Ster waren er nu vier andere spelers vanaf het begin bij die destijds door blessures verstek moesten laten gaan. In tegenstelling tot woensdag kon hoofdtrainer Maurice Verbunt weer beschikken over middenvelder Bo Breukers, daarentegen moest Chefrino Eind na de rode kaart tegen Quick vanaf de kant toekijken. Met een beginnende sfeeractie met trommels van een aantal jeugdleden van Groene Ster kenmerkte het treffen zich in de eerste helft als een onderhoudend duel waarin beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden. Vanuit een goede organisatie werden er een aantal mogelijkheden afgedwongen, maar voor rust waren die op een hand te tellen. Aan Groene Ster-zijde wurmde Amin Elalji zich langs een aantal tegenstanders om uiteindelijk op ADO’20-doelman Nick Boom te stuiten, terwijl aan de andere kant een boogbal van Daan Boerlage werd gepakt door de strekkende Groene Ster-doelman Mark Voss. Na een gekraakt schot van Safouane Ahidar en een listige boogbal van Dylan Zwartjes naast de linkerpaal gingen beide ploegen met de brilstand naar de kleedkamers.

In de tweede helft werd het duel levendiger met bij vlagen meer open spel. Een ferme ingooi van Dylan Zwartjes belandde voor de voeten van Amin Elalji. Oog in oog met de Heemskerkse goalie vloog diens inzet naast de verkeerde kant van de paal. Groene Ster kende na rust een sterke fase met controle, veelvuldig balbezit en ook kansen. Nadat een schot van Safouane Ahidar over de lat vloog was het even later wel raak. Joey Dekkers bracht Safouane Ahidar in stelling, waarna de flankaanvaller met een ragfijne voorzet dwars door de ADO’20-defensie de inlopende Bryan Simons vond. Precies tussen de benen van ADO’20-goalie Nick Boom tekende de middenvelder voor de openingstreffer en alweer zijn vijfde doelpunt van het seizoen: 1-0. De voorsprong voor Groene Ster betekende ook dat ADO’20 wat meer de aanval opzocht met een aantal offensieve wissels van ADO’20-trainer Roy van der Mije. Via een aantal flankvoorzetten probeerden de bezoekers gevaar te stichten, maar de solide Groene Ster-verdediging gaf daarbij geen krimp. Echte uitgespeelde kansen kregen de Heemskerkers dan ook niet, behoudens een aantal geblokte schoten waarbij Groene Ster wederom als een team opereerde met de juiste energie die nodig is om de winst in eigen huis te houden. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Roy Witlox konden de handen wederom de lucht in om een perfecte week in stijl af te sluiten met de volle driepunter.

De komende wedstrijden brengen weer de volgende sportieve uitdagingen met zich mee. Eerst wacht aanstaande zondag een lastige uitwedstrijd als er een bezoek wordt gebracht bij het thuis nog ongeslagen Dongen. Vervolgens wacht er wederom een avondwedstrijd op woensdag 23 maart op bezoek bij de koploper OFC om tot slot de maand maart af te sluiten met een thuisduel tegen Hollandia.

Groene Ster – ADO’20 1-0 (0-0). 58. Bryan Simons 1-0. Scheidsrechter: Roy Witlox (Berlicum).

Bekijk foto’s Groene Ster – ADO’20 (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *