Einde aan ongeslagen reeks Groene Ster

Na tien wedstrijden zonder nederlaag weet Groene Ster weer wat verliezen is. Na de laatste nederlaag in Hoorn bij Hollandia op zondag 10 oktober 2021 en aansluitend tien ongeslagen duels verloor Groene Ster afgelopen zondag tegen een energiek Dongen met 2-1. Een uur lang kreeg Groene Ster geen echte grip op de wedstrijd, hetgeen resulteerde in een 2-0 achterstand. Pas na de aansluitingstreffer (2-1) van Safouane Ahidar kantelde het duel en domineerde de sterdragers een half uur. Achteraf echter te weinig om alsnog een punt mee te nemen uit Dongen, al was in de slotminuten Chefrino Eind nog dicht bij de gelijkmaker. De boomlange Dongen-doelman Wessel Sprangers redde de inzet van de teruggekeerde Groene Ster-spits.

Op de moeilijk bespeelbare natuurgrasmat kende Groene Ster, waar de geblesseerde aanvoerder Dylan Zwartjes ontbrak aan de aftrap, een lastige start. Dongen is op eigen veld nog door geen enkele tegenstander dit seizoen verslagen en zette van meet af aan met een enorme drive Groene Ster onder druk. Dit werd in de tweede minuut al fataal voor de groen-witten nadat bij een snelle omschakeling van de thuisclub de Groene Ster-defensie niet goed stond. De nog altijd ongrijpbare Fatih Kamaci scoorde koppend de 1-0. Dongen kreeg in de eerste helft nog een aantal kansen, maar Thom Avontuur en Mart van Bree verzuimden de voorsprong te vergroten. Ook Groene Ster kreeg een aantal mogelijkheden. Bo Breukers zag schuin vrij voor de Dongen-doelman zijn schuiver net naast gaan en Chefrino Eind’s poging zeilde over de lat.

De tweede helft was amper vijf minuten oud en kende voor Groene Ster een herhaling van het begin in het eerste bedrijf. Nu stond na vijf minuten de 2-0 tussenstand op het scorebord. Dit keer met Kamaci als aangever die de goed meegelopen Dongen-aanvaller Mauritsio Helstone op maat bediende (2-0). De verdubbeling van de achterstand bleek voor Groene Ster het sein om de wedstrijd te laten kantelen. De ploeg van Maurice Verbunt nam het initiatief in handen en won de duels die in de eerste helft verloren gingen. Met de verdienstelijk ingevallen Florentin Guncati aan de rechterkant en Amin Elalji op de linkervleugel werd de dreiging richting het Dongen-doel steeds groter. De beloning bleef dan ook niet uit middels een rake aansluitingstreffer en daarmee de 2-1 van Safouane Ahidar. Hierna geloofde Groene Ster er weer volop in en bleef met sterk combinatiespel de aanval zoeken. Waar in vorige duels loon naar werken volgde in de vorm van een treffer, bleef Groene Ster op sportpark De Biezen verstoken van een goed resultaat. De grootste kans van Chefrino Eind op de 2-2 werd vijf minuten voor het einde verijdeld door de benen van de thuisclub-goalie. Groene Ster is de ongeslagen status kwijt en Dongen blijft op het eigen natuurgras ongeslagen.

Tijd voor teleurstellingen is er niet in de marathon-competitie van de Derde Divisie Zondag. Zondagmiddag 27 maart kan er op zoek worden gegaan naar herstel als Hollandia uit Hoorn te gast is op sportpark Pronsebroek (aanvang: 14.30 uur).

Dongen – Groene Ster 2-1 (1-0). 2. Fatih Kamaci 1-0, 50. Mauritsio Helstone 2-0, 62. Safouane Ahidar 2-1. Scheidsrechter: Gerbert Stegeman (Rijssen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *