Groene Ster op bezoek bij thuis nog ongeslagen Dongen

Nadat afgelopen zondag een topweek met een 1-0 zege werd afgesloten tegen ADO’20 speelt Groene Ster komende week wederom drie duels met achtereenvolgens komende zondagmiddag de uitbeurt bij Dongen, midweeks op woensdagavond een bezoek bij koploper OFC om tot slot de maand maart af te sluiten met een thuisduel tegen Hollandia. Komende zondagmiddag is Dongen de eerste halte, een tegenstander waar Groene Ster een dikke maand geleden nog de competitie tegen hervatte op het eigen sportpark Pronsebroek. Een interessant en gelijkopgaand duel welke toen in een terechte 2-2 eindstand eindigde.

Groene Ster is inmiddels aan een serie bezig van tien ongeslagen duels in de Derde Divisie Zondag en dat uit zich op dit moment in een fraaie derde plaats op de ranglijst. Wat er dit seizoen allemaal in het vat zit, is nog koffiedik kijken. Feit is wel dat het aantal behaalde punten (33) in de tas zitten en door niemand meer worden afgepakt. Van wedstrijd naar leven is het uitgangspunt van hoofdtrainer Maurice Verbunt en met Dongen wacht komende zondagmiddag een traditioneel lastige opponent. Met vier zeges en vier remises is Dongen op het eigen natuurgras van sportpark De Biezen nog steeds ongeslagen. De ploeg van trainer Osman Erbas hervatte de competitie met vijf punten uit drie uitduels, waarna vervolgens een doelpuntloos gelijkspel thuis tegen Westlandia werd behaald en afgelopen zondag de eerste nederlaag van 2022 werd geleden op bezoek in Haaksbergen (4-3) bij HSC’21. ‘Slappe hap’ en ‘collectieve off-day’ zijn zomaar wat kreten welke in de verslaglegging van die laatste wedstrijd werden genoemd in het kamp van de ‘Kanaries’.  Dongen zal derhalve voor het eigen publiek tegen Groene Ster iets recht willen zetten.

De technische staf van Groene Ster zal de ploeg zondag weer op scherp moeten zetten voor een nieuwe speeldag (19) in de competitie. De ploeg speelt de laatste maanden vanuit een ijzersterke teamgeest en zal elke wedstrijd dezelfde spirit en strijdlust op de mat moeten leggen om voor een positief resultaat te strijden. In het eerdere treffen speelden Groene Ster en Dongen een aantrekkelijk duel waarin de aanval veelvuldig werd gezocht. Na eerder in Limburg zal er hopelijk voor de toeschouwers komende zondag ook in Noord-Brabant genoeg te beleven vallen. De laatste editie Dongen – Groene Ster stamt alweer uit het hoofdklasse-seizoen 2015-2016, waarin Groene Ster op de slotdag van de competitie bij de kampioen Dongen een 0-1 winst behaalde en zo via de nacompetitie het hoofdklassebehoud wist veilig te stellen. Nu bijna zes jaar later hangen de vlaggen er anders bij en is Groene Ster aan een sterke reeks bezig in de Derde Divisie Zondag welke de ploeg nog zo lang mogelijk zal willen vasthouden. Zondagmiddag op sportpark De Biezen een nieuwe krachtmeting als er om 14.00 uur wordt afgetrapt in Dongen.

Geef u op voor de busreis naar Dongen!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 10.30 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Dongen. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.00 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark De Biezen
Procureurweg 2
5103 BG Dongen

Zondag 20 maart 2022

Dongen – Groene Ster

Locatie: Sportpark De Biezen

Scheidsrechter: Gerbert Stegeman uit Rijssen

aanvang: 14.00 uur (vertrek bus: 10.30 uur)

PROGRAMMA

Wedstrijddag 19 Hoogland DEM 14.00 uur
20-03-2022 Hollandia HSC’21 14.00 uur
Periode 2 ADO’20 Blauw Geel’38 14.00 uur
  Dongen Groene Ster 14.00 uur
  JOS Watergraafsmeer Quick 14.00 uur
  Unitas UNA 14.00 uur
  Gemert Westlandia 14.00 uur
  OFC Hercules 14.30 uur
  EVV OSS’20 14.30 uur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *