Slotminuut wordt Groene Ster fataal in Hoogland

Groene Ster heeft tegen het in de degradatiezorgen verkerende Hoogland geen vervolg kunnen geven aan de sterke serie van de laatste weken. De vijfde wedstrijd alweer in veertien dagen leverde dit keer geen resultaat op. Een vrije trap in de slotminuut werd de sterdragers fataal waardoor een 1-0 verlies moest worden geïncasseerd tegen Hoogland. Een valse start voor de groen-witten in de derde periode.

Ten opzichte van de midweekse competitiewedstrijd tegen UNA ging Groene Ster bij Hoogland van start zonder aanvoerder Dylan Zwartjes, die ontbrak vanwege een knieblessure. De thuisclub kende een roerige week met een trainerswissel na een serie van zes nederlagen op rij. De Haagse interim-trainer en oud-prof Rick Hoogendorp zat voor het eerst op de bank tegen Groene Ster en moet in Hoogland de meubelen zien te redden. Hoogland tankte daarmee nieuwe energie, toonde vanaf de aftrap veel strijd en probeerde vanuit een gesloten verdediging in de omschakeling gevaarlijk te worden. Een speelwijze die Groene Ster vooralsnog niet echt in de problemen bracht. Het meeste balbezit was er voor de ploeg uit Heerlerheide zonder daarbij echt gevaarlijk te worden. De eerst echte kans viel te noteren voor de thuisclub nadat Martijn Koelewijn zijn inzet gestopt zag worden door Groene Ster-doelman Mark Voss. Op slag van rust kwam pas de eerste echte dreiging van Groene Ster via Amin Elalji. Groene Ster zag in de eerste helft twee belangrijke pionnen in de persoon van Joey Dekkers en daarna Shaquille Simmons noodgedwongen afhaken wegens blessures. Florentin Guncati en Julien Clout waren de vervangers bij de groen-witten.

In de tweede helft speelde Hoogland een stuk brutaler en verscheen vaker voor het Groene Ster-doel, dit leverde opnieuw een goede mogelijkheid op voor de thuisclub via Koelewijn en tevens werd een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Groene Ster bleef weliswaar hard werken, maar in tegenstelling tot het hoogstaande duel tegen UNA en de wedstrijden daarvoor ontbrak het aan de finesse en lukte het niet om aanvallend tot veel uitgespeelde kansen te komen om te scoren. Een kwartier voor tijd werd Chefrino Eind een keer gevaarlijk, maar zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt door Hoogland-doelman Sebastiaan Bruins. In de resterende slotfase probeerde Groene Ster de aanvallende druk op te voeren met een extra aanvaller. Die gok leverde echter geen echte noemenswaardige kansen op. Thuisclub Hoogland bleef gevaarlijk in de omschakeling waarbij de slotminuut alles bepalend bleek. Een foutief uitverdedigde bal door de Groene Ster-verdediging werd gretig door Hoogland-aanvaller Donny van de Pol onderschept en met veel energie ging hij het duel aan met Groene Ster-verdediger Dennis Petit. Scheidsrechter Barry Huizinga oordeelde vervolgens in deze tweestrijd een vrije trap voor Hoogland en de tweede gele kaart voor Dennis Petit. De vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd vervolgens door Coen Heus succesvol ingeschoten: 1-0. In de spaarzame tijd bleef er voor Groene Ster niet veel meer over om nog gevaar te stichten, de ploeg van Maurice Verbunt wist afgelopen zondag voor het eerst in 2022 niet het doel te vinden.

Ondanks het puntverlies van de gehele top drie blijft de stand aan kop hetzelfde. Komend Paasweekend weer nieuwe kansen in de Derde Divisie Zondag. Zaterdagmiddag ontvangt Groene Ster om 14.30 uur in het eigen sportpark Pronsebroek GVV Unitas uit Gorinchem en Paasmaandag wacht een uitduel op bezoek bij DEM in Beverwijk.

Hoogland – Groene Ster 1-0 (0-0). 90. Coen Heus 1-0. Scheidsrechter: Barry Huizinga (Leeuwarden).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *