Leuke oefenduels Groene Ster jeugd tegen Kingston Football Academy

Op maandag 11 februari 2022 kreeg RKSV Groene Ster bezoek van de Kingston Football Academy uit Jamaica, een voetbalschool gerund door Eric Rademakers uit Geleen. Iets na 18.00 uur werd er afgetrapt op sportpark Pronsebroek voor de wedstrijd Groene Ster JO15-1 met aanvulling van JO13-1 spelers Davy, Noud en Thijmen. Een mooie gelijkopgaande wedstrijd, waarbij al vroeg in de wedstrijd een doelpunt van Groene Ster onterecht werd afgevlagd en de mannen uit Jamaica het vizier niet helemaal op scherp hadden staan. Er werd dan ook met een 0-0 de kleedkamers opgezocht.

Na rust kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong door een van richting veranderd schot. Niet lang daarna kwam Groene Ster terug, door een prima aanval die door Youri Franssen uiterst beheerst over de uitkomende keeper werd gelobt: 1-1. Een corner van KFA wordt niet goed beoordeeld door onze aanvoerder, die de bal in het eigen doel werkt, en de stand is weer 1-2. Een prima aanval, met een afstandsschot op het einde van de wedstrijd zorgt ervoor dat de eindstand 1-3 op het scorebord komt te staan.

Een leuke wedstrijd, waar beide teams flink wat inzet hebben getoond en beiden hebben laten zien dat ze prima kunnen voetballen.

Iets later dan gepland (19.50 uur) start ook de tweede wedstrijd van de avond tussen Groene Ster JO17-2 en KFA U16.
Het was zichtbaar dat er bij een deel van de mannen van Groene Ster zichtbaar energietekort was na een lange dag vasten ivm Ramadan. Een sterk en constant in beweging zijnde KFA kwam er ondanks het harde werken van de mannen van Groene Ster, van wie de krachten gedurende de 1e helft steeds verder afnamen dan ook eenvoudig doorheen. De ruststand van 1-6 was dan ook geen verassing te noemen.

Nadat Groene Ster tijdens de rust hun welverdiende maaltijd en suikers binnen hadden gekregen, werd het een interessante tweede helft, waarbij door beide teams 2 keer werd gescoord en de eindstand van 3-8 op het scorebord kwam te staan.

Een heerlijk avondje voetbal met voor Nederlandse begrippen heerlijke temperaturen, al vonden onze gasten het toch nog wat koud, waardoor de warme chocolademelk met slagroom flink aftrek vond in de kantine van Groene Ster.

Bekijk foto’s oefenwedstrijden tegen Kingston Football Academy (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *