Groene Ster opnieuw onderuit tegen staartploeg

Groene Ster heeft de laatste uitwedstrijd van het seizoen 2021-2022 met 3-0 verloren bij laagvlieger Westlandia. Een uiterst teleurstellend resultaat van een ondermaats spelend Groene Ster. Door dit forse verlies zakt Groene Ster naar de zesde plaats en is het uitzicht op een plek die recht geeft op nacompetitie voor promotie definitief uit het zicht. Met de nederlaag in Naaldwijk kent Groene Ster een opvallende statistiek. Tegen de vier onderste ploegen op vreemde bodem pakten de groen-witten alleen bij EVV een gelijkspel, de overige drie duels bij de staartploegen gingen verloren.

De belangen voor de thuisclub waren enorm groot. Door de zege op Groene Ster kan Westlandia nog rechtstreekse degradatie voorkomen, door te eindigen op de zestiende plaats die recht geeft op het spelen van nacompetitie. Samen met EVV en Hollandia zullen de Naaldwijkers op de slotdag van de competitie uitmaken welke twee ploegen rechtstreeks degraderen. Op het mooie sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk kende Groene Ster een prima start. Al in de zevende minuut verscheen Safouane Ahidar vrij voor Westlandia-doelman Joey Boom, die met een goede redding zijn doel schoon hield. Groene Ster domineerde en kreeg een tweede mogelijkheid via Joey Dekkers, maar opnieuw was het de Westlandia-doelman die de voorsprong voor Groene Ster voorkwam. Ook spits Chefrino Eind kreeg nog een fraaie kans, maar Groene Ster verzuimde de openingstreffer op het scorebord te zetten. Pas in de laatste vijf minuten van de eerste helft kroop Westlandia uit de schulp en kreeg de thuisploeg na onnodig balverlies aan Groene Ster-zijde twee goede kansen om te scoren. De rust werd bereikt met een dubbelblanke stand.

Na de pauze kwam Westlandia al snel op voorsprong. Onvoldoende resoluut ingrijpen en niet consequent dekken van de tegenstander werd door Westlandia genadeloos afgestraft (1-0). Een voorzet van rechts werd door Ouanis Kellouh geheel vrijstaand bij de tweede paal ingetikt. Groene Ster ging hierna op jacht naar de gelijkmaker. Florentin Guncati, Yoëll Henssen en Zaid Akachar kwamen als frisse invallers binnen de lijnen voor Dylan Zwartjes, Swen Cornelissen en Amin Elalji. Nadat Westlandia twee fraaie kansen onbenut had gelaten, leek Groene Ster alsnog op gelijke hoogte te komen. In amper vijf minuten werden er in het strafschopgebied van Westlandia duidelijke overtredingen gemaakt op Bo Breukers en Chefrino Eind. Bij die laatste schermutseling werd de doorgebroken Groene Ster-spits naar de grond getrokken door mandekker Neville Ogidi Nwankwo en was het wachten op het fluitje van leidsman Rob Souwen. De Tilburgse arbiter wuifde het allemaal weg en uit de tegenaanval scoorde Westlandia de 2-0 door opnieuw Ouanis Kellouh. Die tegentreffer kwam Groene Ster vervolgens niet meer te boven. Even kwam er nog een tegenaanval van Groene Ster, maar Safouane Ahidar zag zijn schotpoging net over gaan. In de slotminuut lag opnieuw slordig uitverdedigen aan Groene Ster-zijde ten grondslag aan de 3-0 eindstand waarbij Stijn van Os via het been van Dennis Petit scoorde. 

Aanstaande Pinkstermaandag 6 juni de laatste speeldag in de Derde Divisie Zondag als alle beslissingen zullen vallen. Groene Ster sluit dan de competitie af met een thuiswedstrijd tegen OSS’20. Voor beide ploegen staat er niets meer op het spel. De mogelijkheid voor de ploeg van trainer Maurice Verbunt om voor eigen publiek het seizoen op een waardige wijze af te sluiten. Aftrap op sportpark Pronsebroek is om 14.00 uur (!)

Westlandia – Groene Ster 3-0 (0-0). 53. Ouanis Kellouh 1-0, 83. Ouanis Kellouh 2-0, 89. Stijn van Os 3-0. Scheidsrechter: Rob Souwen (Tilburg).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *