Gelijkspel Groene Ster tegen Duitse opponent

Na de ontmoeting tegen het Belgische Eendracht Termien speelde Groene Ster afgelopen dinsdag wederom een internationaal oefenduel. Het Duitse FC Viktoria 08 Arnoldsweiler, afgelopen seizoen in de winterpauze ook een oefentegenstander voor Groene Ster, was wederom te gast op een warm sportpark Pronsebroek. Waar Groene Ster destijds een 2-0 overwinning boekte, bleef de ploeg van Maurice Verbunt nu steken op een 1-1 gelijkspel.

Voor rust verzuimde Groene Ster de opgebouwde 1-0 voorsprong verder uit te bouwen. De groen-witten waren aan de leiding gekomen nadat Chefrino Eind een diepe bal van Dylan Zwartjes op waarde schatte en met een rustig rollertje de Duitse doelman verschalkte. Met een kopbal op de lat van Guus Hupperts en het onbenut laten van diverse andere mogelijkheden bleef de voorsprong met rust minimaal.

In de tweede helft kwamen de fel spelende Duitsers gevaarlijker voor de dag en viel de gelijkmaker na een snelle uitval. Beide ploegen gingen nog op zoek naar de winnende treffer, maar die kwam er uiteindelijk niet meer. De trainers van beide ploegen spraken achteraf van een nuttig en stevig oefenduel waarmee men zich klaar kan stomen voor de aankomende officiële start van het seizoen.

Groene Ster start komende zaterdag het seizoen met het treffen tegen BVV Barendrecht in de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker. Aftrap op sportpark Pronsebroek is om 17.00 uur.

Groene Ster – FC Viktoria 08 Arnoldsweiler 1-1 (1-0). Chefrino Eind 1-0, Justin Krischer 1-1.

Bekijk foto’s Groene Ster – FC Viktoria 08 Arnoldsweiler (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *