Groene Ster start seizoen met landelijk bekerduel tegen Barendrecht

Zaterdagmiddag 13 augustus 2022 zal voor Groene Ster seizoen 2022-2023 officieel starten met het bekertreffen tegen BVV Barendrecht in de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker. Om 17.00 uur zal er afgetrapt worden op sportpark Pronsebroek. De groen-witte supportersschare is zaterdag van harte welkom om de selectie van hoofdtrainer Maurice Verbunt te ondersteunen in dit landelijke bekeraffiche.

De loting voor de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker leverde 24 vrijloten op en 6 onderlinge bekerduels tussen zaterdag-en zondagderdedivisionisten. Voor Groene Ster leverde de loting een thuisduel op tegen BVV Barendrecht, uitkomend in de Derde Divisie Zaterdag. Na de laatste twee seizoenen alleen uitwedstrijden in de landelijke beker, deze keer weer een treffen op eigen vertrouwde bodem voor de groen-witten. Na een voorbereiding met de nodige trainingsintensiteit en drie nuttige oefenduels zal de ploeg klaar moeten zijn voor het echte werk. Met Barendrecht als opponent wacht meteen een eerste krachtmeting van het nieuwe seizoen. De Barendrechters, dit seizoen onder leiding van oud-prof Leen van Steensel, spelen al meer dan een decennium in de top van het amateurvoetbal met zes seizoenen Topklasse, drie seizoenen Tweede Divisie en nu het vierde seizoen in de Derde Divisie Zaterdag. Met gerichte versterkingen voor de hoofdmacht hoopt men dit seizoen in Barendrecht de route naar de Tweede Divisie te gaan bewandelen.

Groene Ster zal zaterdagmiddag vol de strijd aan moeten gaan. De manschappen van Maurice Verbunt, Diego Jongen en Jorrit Ritzen komen alweer voor de veertiende jaargang in actie in de grote KNVB beker. Na de historische bekerfinale tegen Willem II in 1944 hadden de groen-witten vanaf seizoen 2007-2008 de smaak te pakken en werd de naam van cupfighter meerdere malen eer aan gedaan met absolute hoogtepunten de bekerstrijd in oktober 2018 tegen eredivisionist sc Heerenveen (1-3), de megastunt in oktober 2019 door VVV-Venlo na strafschoppen uit de beker te knikkeren (4-2) en de fantastische afsluiter van 2019 in de tweede ronde van het hoofdtoernooi in het AFAS Stadion tegen AZ (3-0). In seizoen 2020-2021 bereikte Groene Ster via hoofdklasser Scherpenzeel en derdedivisionist Excelsior’31 het hoofdtoernooi, echter de wedstrijd in de eerste ronde bij UNA in Veldhoven vond nooit plaats nadat de KNVB de amateurs uit de TOTO KNVB Beker haalde. Afgelopen seizoen bleek Kozakken Boys voor Groene Ster te sterk in de tweede kwalificatieronde.

Er ligt op een warme zaterdagmiddag weer een sportieve uitdaging voor Groene Ster in het verschiet om de status van cupfighter aan te spreken en maximaal te strijden voor een plek in de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker. Ook Barendrecht, dat vorig seizoen tot de tweede ronde reikte en in De Arena tegen het grote Ajax verloor (4-0), zal daar net zo over denken. Om 17.00 uur in de middag zal arbiter Boyd van Kommer voor de aftrap fluiten op sportpark Pronsebroek in Heerlerheide. Zorg dat je erbij bent!

Ten aanzien van alle wedstrijden om de TOTO KNVB Beker 2022/2023 geldt het volgende: Als de stand na 90 minuten gelijk is, wordt er een verlenging gespeeld van twee keer 15 minuten; Als er na twee keer 15 minuten verlengen nog geen winnaar is, worden er strafschoppen genomen; De strafschoppen worden genomen aan de hand van de Spelregels Veldvoetbal (dus om en om).

Tevens heeft de KNVB vanwege de hittegolf de scheidsrechters betaald voetbal verzocht om komend weekend, voorafgaand aan de wedstrijd, met beide teams duidelijke afspraken te maken over extra drinkpauzes tijdens de wedstrijd. Er zal derhalve halverwege de eerste en ook de tweede helft een korte drinkpauze plaatsvinden. Het inlassen van drinkpauzes geldt vooralsnog alleen voor komend weekend in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en de TOTO KNVB Beker.

 

Zaterdag 13 augustus 2022

Groene Ster – BVV Barendrecht

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Boyd van Kommer uit Leiden

Assistent-scheidsrechters: M.W.J. Bolwerk en M. Winckens

aanvang: 17.00 uur

 

 

PUPIL VAN DE WEEK

Zaterdag 13 augustus 2022 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – Barendrecht 1 Elise Rutten pupil van de week. De 7-jarige Elise speelt in Groene Ster JO9 en zit in groep 5 van basisschool Gerardus Majella. De Oranje Leeuwinnen zijn haar favoriete voetballers en Cristiano Ronaldo is haar favoriete speler en bij Groene Ster is dat doelman Mark Voss. Elise voorspelt een 4-1 overwinning voor Groene Ster tegen Barendrecht. Groene Ster wenst Elise veel plezier en een leuke middag.

SPONSOR WEDSTRIJDBAL

BORDSPONSOR VAN DE WEEK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *