Groene Ster geeft in blessuretijd winst uit handen

Na de valse start tegen ADO’20 (0-2 verlies) wilde Groene Ster zich tegen promovendus OJC Rosmalen in het tweede duel van deze competitie revancheren door een overwinning te behalen. Tot diep in de blessuretijd leken de sterdragers hierin te gaan slagen en werd de 1-2 voorsprong vastgehouden. Echter uit de allerlaatste aanval van de Brabantse ploeg wist oud-prof Kevin Brands, zoon van PSV-directeur Marcel Brands, de gelijkmaker (2-2) te scoren en daarmee Groene Ster een flinke domper te bezorgen.

Groene Ster ging bij een van de grootste amateurclubs in Nederland, OJC Rosmalen telt meer dan 2200 leden, voortvarend van start. Al na drie minuten kon de openingstreffer genoteerd worden. Uit een fraaie aanvalscombinatie scoorde Bryan Simons vanuit vrije positie met een raak schot op aangeven van Dylan Zwartjes: 0-1. Even leek het erop dat Groene Ster in deze openingsfase de voorsprong verder ging uitbouwen, echter Bryan Simons en Chefrino Eind lieten fraaie scoringskansen onbenut. Aan de andere kant leverde de eerste echte aanval van OJC Rosmalen ook meteen de gelijkmaker op. Topscorer Dennis Knuiman profiteerde van niet resoluut ingrijpen van de Groene Ster defensie (1-1). OJC Rosmalen nam voor vijf minuten het initiatief over waarbij Emile Liewen met een kopbal dichtbij de 2-1 was voor de thuisclub. Groene Ster nam daarna de touwtjes meer in handen en dit resulteerde opnieuw in een voorsprong. Shaquille Simmons bekroonde een fraaie solo met een nog fraaier doelpunt via de binnenkant van de paal: 1-2. Voor het rustsignaal van arbiter Lars van Leeuwen liet Groene Ster na om de voorsprong te vergroten. Het overwicht leverde voldoende kansen op, maar Guus Hupperts en Chefrino Eind wisten OJC-doelman Joris van Gerwen niet te passeren.

In de tweede helft was het meeste balbezit voor OJC Rosmalen, hetgeen ook resulteerde in enkele kansen op de gelijkmaker. Groene Ster-doelman Mark Voss voorkwam dit en reageerde knap op een inzet van Dennis Knuiman. Daarentegen was Groene Ster ook enkele malen dichtbij de 1-3 na goed voorbereidend werk van de in basiself gestarte nieuwkomer Bas Breukers. Terwijl de OJC-doelman tot tweemaal toe redding bracht op inzetten van Guus Hupperts en Bryan Simons, was het uit de tegenaanval wel raak. De voorzet van invaller Joey Hellstern kon niet onschadelijk worden gemaakt door de Groene Ster-defensie waarna de andere invaller Kevin Brands de late gelijkmaker liet aantekenen: 2-2.

De remise in Rosmalen en daarmee het eerste competitiepunt voelde na afloop duidelijk als een verlies voor de groen-witten. Voor Groene Ster is er weinig tijd om hier lang op terug te blikken, maar vooral om weer vooruit te kijken. De sterdragers staan aan de vooravond van een Engelse week. Aanstaande zondag 4 september is het in de Derde Divisie debuterende TOGB uit Berkel en Rodenrijs te gast op sportpark Pronsebroek, woensdag 7 september reist Groene Ster af naar Gemert voor een midweeks competitieduel en zondag 11 september staat de verste uitwedstrijd op het programma naar VVSB in Noordwijkerhout.

OJC Rosmalen – Groene Ster 2-2 (1-2). 3. Bryan Simons 0-1, 20. Dennis Knuiman 1-1, 27. Shaquille Simmons 1-2, 90. Kevin Brands 2-2. Scheidsrechter: Lars van Leeuwen (Santpoort).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *