Groene Ster tegen Quick op jacht naar ticket hoofdtoernooi TOTO KNVB Beker

Woensdagavond 21 september 2022 speelt Groene Ster in de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker een thuisduel tegen klassegenoot Quick uit Den Haag. Aftrap op sportpark Pronsebroek is om 20.00 uur. De winnaar van dit bekertreffen plaatst zich voor het hoofdtoernooi van het landelijke bekertoernooi.

Na de eerste kwalificatieronde (slechts 6 wedstrijden en 24 vrijloten) wordt deze week de tweede kwalificatieronde gespeeld, waarin duidelijk wordt welke amateurploegen naar het hoofdtoernooi van de grote beker mogen gaan. In tegenstelling tot Quick kwam Groene Ster in de eerste kwalificatieronde wel in actie. Op zaterdag 13 augustus werd de ambitieuze zaterdagderdedivisionist Barendrecht met 2-0 verslagen door doelpunten van Bryan Simons en Chefrino Eind. In de tweede kwalificatieronde kwam voor Groene Ster wederom een thuisduel uit de koker en dit keer de Haagse competitiegenoot Quick. De ‘Haantjes’ zijn al jaren een geduchte opponent in competitieverband en kennen na een zestal competitieduels nagenoeg dezelfde competitiestart.

Na de eerste driepunter tegen Baronie maakt Groene Ster zich op voor de bekerclash waar de ploeg van Maurice Verbunt weer vol de strijd zal moeten aan gaan. De manschappen van Maurice Verbunt, Diego Jongen en Jorrit Ritzen komen alweer voor de 14e jaargang in actie in de grote KNVB beker. Na de historische bekerfinale tegen Willem II in 1944 hadden de groen-witten vanaf seizoen 2007-2008 de smaak te pakken en werd de naam van cupfighter meerdere malen eer aan gedaan met absolute hoogtepunten de bekerstrijd in oktober 2018 tegen eredivisionist sc Heerenveen (1-3), de megastunt in oktober 2019 door VVV-Venlo na strafschoppen uit de beker te stoten (4-2) en de fantastische afsluiter van 2019 in de tweede ronde van het hoofdtoernooi in het AFAS Stadion tegen AZ (3-0). Vorig seizoen bleek tweededivisionist Kozakken Boys in de tweede kwalificatieronde te sterk (2-0). 

Bekervoetbal en Groene Ster worden de laatste jaren in een adem genoemd en woensdagavond ligt er een nieuwe sportieve uitdaging in het verschiet om de status van cupfighter aan te spreken en maximaal te strijden voor een ticket in het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. De inzet bij Groene Ster – Quick is helder: de winnaar plaatst zich voor de eerste ronde waarin de mogelijkheid tot een treffen met een BVO tot de mogelijkheden behoort. De support van de groen-witte supportersschare is onontbeerlijk op deze cupavond. Groene Ster nodigt alle leden van jong tot oud dan ook uit om als 12e man aanwezig te zijn op sportpark Pronsebroek in Heerlerheide.

Sfeeracties
Tijdens het duel Groene Ster – Quick zal er een collecte plaatsvinden door de groep supporters die de sfeeracties organiseren. Op deze manier wordt het vaker mogelijk dat er bij thuisduels de spelers van het eerste elftal gesteund kunnen worden door sfeermakende acties (vlaggen, spandoeken etc.).

 

Woensdag 21 september 2022

Groene Ster – Quick

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Dominique Prick uit Maastricht

Assistent-scheidsrechters: M.A.S. Beijer en M.W.J. Bolwerk

aanvang: 20.00 uur

 

 

PUPIL VAN DE WEEK

Woensdag 21 september 2022 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – Quick 1 Cas van de Venne pupil van de week. De 10-jarige Cas is speler van Groene Ster JO11-1 en zit in groep 7 van basisschool De Ganzerik. Zijn favoriete club is Roda JC en zijn favoriete speler is Frenkie de Jong en bij Groene Ster is aanvoerder Dylan Zwartjes zijn favoriet. Cas voorspelt een 3-1 overwinning voor Groene Ster tegen Quick. Groene Ster wenst Cas veel plezier en een leuke avond.

 

 

 

SPONSOR VAN DE WEEK

Top-sponsor Espresso Bar Aroma
Espresso Bar Aroma is de komende drie seizoenen toppartner-sponsor van RKSV Groene Ster. Het logo van Espresso Bar Aroma, gelegen in het centrum van onze binnenstad Heerlen, Saroleastraat 71, zal de komende drie seizoenen op de wedstrijdkleding van ons eerste elftal staan.

Het doel van Espresso Bar Aroma is om klanten hun eigen persoonlijke koffie te kunnen bieden. ,,Wij hebben koffiebonen van over de hele wereld: Zuid-Amerika, Azië, Afrika. Zorgvuldig door ons geselecteerd om onze klanten de beste kop koffie te kunnen geven. Het gehele proces, van de boeren die de koffie verbouwen tot het kopje dat wij speciaal voor jou maken, wordt met liefde gedaan. Espresso Bar Aroma is de unieke koffiebar in Heerlen, waar mensen heen kunnen gaan. Wij bieden onze klanten een gepersonaliseerde kop koffie, speciaal voor elke klant gemaakt. Kortom wij willen elke klant de beste koffie geven, die ze ooit geproefd hebben. Zorgvuldig geselecteerde bonen van over de hele wereld om de juiste smaken te krijgen.”    

Bekijk de website www.espressobararoma.nl

Pakket-sponsor Venetian Blinds: Rolluiken-Zonwering-Raamdecoratie

Venetian Blinds is de komende drie seizoen als pakketsponsor verbonden aan RKSV Groene SterVenetian Blinds is pionier op het gebied van rolluiken en zonwering, maar ook op het gebied van raamdecoratie, horren en vouwwanden.

,,De slogan van Venetian Blinds ‘Als kwaliteit uw keuze bepaalt’ is dan ook niet zomaar uit de lucht gegrepen. Jarenlange ervaring leidt tot maatoplossingen die passen bij ieders wensen. Het leveren van de hoogst mogelijke kwaliteit in combinatie met de meest duurzame producten is wat Venetian Blinds nastreeft. Zowel voor de particuliere als de industriële sector leveren wij maatwerk. Volledig afgestemd op uw wensen en hedendaagse wensen. Naast kwaliteit, comfort en veiligheid willen wij met onze producten ook sfeer toevoegen.”

Bekijk de website www.venetianblinds.nl

SPONSOR WEDSTRIJDBAL

BORDSPONSOR VAN DE WEEK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *