Groene Ster boekt eerste competitiezege na 3-1 winst op Baronie

Groene Ster heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Op een verregend sportpark Pronsebroek werd promovendus Baronie na een 2-1 ruststand uiteindelijk met 3-1 verslagen. Nadat het al een aantal weken eraan zat te komen, kregen de groen-witten afgelopen zondag loon naar werken.

Vanaf het eerste tot en met het laatste fluitsignaal van de in ochtenduren door de KNVB aangestelde arbiter Barry Huizinga kwam de regen gestaag en bij vlagen met bakken uit de lucht vallen. Op het glibberige kunstgrasveld ontspon zich van meet af aan een interessant affiche tussen de voormalige kampioen van de hoofdklasse B uit seizoen 2018-2019 en seizoen 2021-2022. Groene Ster wilde het prima spel van verleden week tegen VVSB continueren, Baronie kreeg een tik op de kin van Quick te verwerken en was op zoek naar eerherstel. Groene Ster begon sterk aan het duel met drie gevaarlijke momenten voor het Bredase doel. Een vlammend schot van Joey Dekkers en twee mogelijkheden voor de ijverige Bas Breukers waren de eerste wapenfeiten. Aan de andere kant viel echter de treffer. Na een hoekschop kon Baronie-captain Jaimy Kankam ongehinderd raak koppen nadat Groene Ster de organisatie uit het oog had verloren: 0-1. Nog geen tien minuten later draaide Groene Ster de rollen om. Na een vrije trap van Safouane Ahidar torende Dennis Petit boven iedereen uit en uit diens kopbal had niemand een verweer: 1-1. Kort daarna anticipeerde Groene Ster attent op een afvallende bal uit een hoekschop. Danny Stassar bracht Dylan Zwartjes in stelling die eerst met links zijn poging zag smoren, waarna de rebound met de punt van zijn andere voet via de lat in het doel plofte (2-1). Voordat het publiek de regen kon inruilen voor een plekje in de kantine deden zich aan beide kanten nog een tweetal gevaarlijke situaties voor. Zo eindigde een pegel van Safouane Ahidar over de lat en was vlak voor rust Baronie dicht bij de gelijkmaker. Bij de cornervlag leek aan de voorzet van Mustafa Mohammad een overtreding vooraf te gaan. De opwinding werd uiteindelijk te niet gedaan door de kopbal van Bram Umar die over het doel vloog.

Na rust gebeurde aanvankelijk niet al te veel met een gedegen spelend Groene Ster dat al combinerend op zoek ging naar een doelpunt. Die viel uiteindelijk een kwartier voor tijd. Nadat Maurice Verbunt de flanken van vers elan had voorzien met Amin Elalji en Guus Hupperts, tekende laatstgenoemde voor de 3-1. Een flitsende actie van Amin Elalji ging vooraf aan de kopbal van Guus Hupperts die eerst nog bleef hangen in de doelmond maar vervolgens resoluut werd binnen getikt: 3-1. In het restant waren er voor de sterdragers nog enkele mogelijkheden om de score op te voeren. Zo verscheen na een uitgespeelde aanval Bryan Simons voor het doel, maar zijn schot werd gepareerd door Baronie-goalie Michel van Butselaar. Een hogere score zou wellicht ook iets te geflatteerd zijn geweest. In de slotminuten werd een poging van Mustafa Mohammad nog verijdeld door de sterk spelende Groene Ster-defensie.

De eerste competitiezege zal het collectief van Groene Ster vertrouwen moeten geven voor het vervolg van de competitie en richting de volgende horde. Komende woensdagavond speelt Groene Ster in de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker een thuisduel tegen klassegenoot Quick uit Den Haag. De winnaar plaatst zich voor het hoofdtoernooi. Aftrap op sportpark Pronsebroek is om 20.00 uur.

Groene Ster – Baronie 3-1 (2-1). 19. Jaimy Kankam 0-1, 24. Dennis Petit 1-1, 29. Dylan Zwartjes 2-1, 74. Guus Hupperts 3-1. Scheidsrechter: Barry Huizinga (Leeuwarden).

Bekijk foto’s Groene Ster – Baronie (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *