Groene Ster treft in eigen huis oude bekende Baronie

Groene Ster treft komende zondag op het eigen sportpark Pronsebroek promovendus Baronie uit Breda. Als enige duel van speeldag 7 gaat de bal rollen in Heerlerheide om 14.30 uur.

Groene Ster was afgelopen zondag bij VVSB in het verre Noordwijkerhout dicht bij de eerste driepunter. De afronding van het surplus aan mogelijkheden bleef echter achter, waardoor met een brilstand huiswaarts werd gekeerd. De volgende opponent in de Derde Divisie Zondag wacht alweer als zondag het gepromoveerde Baronie te gast is op sportpark Pronsebroek. De Bredase nieuwkomer sluit het linkerrijtje op een negende plaats en is met twee zeges, een gelijkspel en twee nederlagen niet onverdienstelijk aan de competitie begonnen. Afgelopen zondag ging het mis voor de ploeg van het trainersduo Martijn van Galen en Sedat Siner. Het Haagse Quick nam met een afgetekende 0-4 zege in Breda de volle buit mee. Baronie zal zich derhalve bij Groene Ster willen herstellen van deze zeperd.

Groene Ster en Baronie zijn geen onbekenden van elkaar. In seizoen 2018-2019 kruisten beide ploegen de degens met elkaar in de top van de hoofdklasse B, waar Groene Ster uiteindelijk glansrijk op de titel afstevende en vooral de ruime 2-7 zege voor de sterdragers in de topper tegen Baronie de opmaat bleek voor een succesvolle eindspurt in de titelrace. Na het kampioenschap van Groene Ster in de hoofdklasse B in seizoen 2018-2019 en aansluitend twee coronaseizoenen lukte het Baronie vorig seizoen de titel te grijpen waardoor beide verengingen als voormalige hoofdklasse-kampioenen elkaar zondag opnieuw zullen treffen. Dit keer echter op divisie-niveau met voor beide teams voldoende redenen om voor de winst te gaan. Groene Ster zal het prima vertoonde spel en de strijdbaarheid bij VVSB willen vervolgen om opnieuw een volle week voetbal (na zondag wacht komende woensdagavond de landelijke bekerstrijd tegen Quick) goed te starten en op zoek te gaan naar de eerste driepunter van deze nog prille competitie. De aanwezigheid van de supportersschare is daarbij weer van groot belang.

Wij hopen iedereen komende zondag op sportpark Pronsebroek te mogen begroeten om de jongens als 12e man van de nodige support te voorzien.


Zondag 18 september 2022

Groene Ster – Baronie

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Marijn Pijnenburg uit Udenhout

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 7 OJC Rosmalen VVSB 19.00 uur
18-09-2022 UNA Unitas 20.00 uur
Periode 1 Quick HSC’21 14.00 uur
  ADO’20 Blauw Geel’38 14.00 uur
  JOS Watergraafsmeer OSS’20 14.00 uur
  Hercules Gemert 14.00 uur
  UDI’19 DEM 14.00 uur
  TOGB Dongen 14.00 uur
  Groene Ster Baronie 14.30 uur
 

PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 18 september 2022 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – Baronie 1 Joep Bartels pupil van de week. De 9-jarige Joep is speler van Groene Ster JO11-1 en zit in groep 6 van basisschool Frans Postma. Zijn favoriete club is Paris Saint-Germain en zijn favoriete speler is Kylian Mbappé en bij Groene Ster is aanvoerder Dylan Zwartjes zijn favoriet. Joep voorspelt een 1-0 overwinning voor Groene Ster tegen Baronie. Groene Ster wenst Joep veel plezier en een leuke middag.

 

 

 

SPONSOR VAN DE WEEK EN SPONSOR WEDSTRIJDBAL

BORDSPONSOR VAN DE WEEK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *