Bekeravontuur Groene Ster ten einde

Groene Ster heeft afgelopen woensdagavond het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker niet weten te bereiken. Op een goed gevuld sportpark Pronsebroek bleek klassegenoot Quick na 90 minuten voetbal met 1-3 te sterk. Groene Ster liet het met name liggen in de eerste helft waarin te veel kansen onbenut werden gelaten. Net zoals vorig seizoen stranden de groen-witten in de tweede kwalificatieronde. De equipe van Maurice Verbunt kan zich volledig richten op de competitie in de Derde Divisie Zondag.

Volop publiek, een prima temperatuur en sfeermakende acties van de groen-witte supportersschare vooraf waren voldoende ingrediรซnten voor een mooie voetbalavond. De eerste driepunter van de competitie moest voor Groene Ster een vervolg krijgen in de landelijke beker. Met dezelfde basiself als afgelopen zondag en een goed gevulde bank begon Groene Ster voortvarend aan het karwei tegen Quick. Na een wat aftastende en organisatie neerzettende eerste fase, brak Groene Ster na een kwartier het bekertreffen open. Een actie en snelle voorzet van Safouane Ahidar werd door middenvelder Bo Breukers gecontroleerd en via de onderkant van de lat tot doelpunt gepromoveerd: 1-0. Vier minuten later werd vanuit het niets de stand weer in evenwicht gebracht nadat een uithaal van Nabil Haddadi via de binnenkant van de paal binnen waaide (1-1). Groene Ster bleef in de eerste helft de drang naar voren houden en de kansen op een (ruime) voorsprong waren er volop. Zo verscheen Bas Breukers in kansrijke positie voor het Haagse doel maar diens inzet ging aan de rechterpaal voorbij. Ook kopballen van Bas Breukers (redding Quick-goalie Patrick Zunderdorp) en Chefrino Eind (net naast de paal) misten de juiste richting om het netje te laten bollen. Aan de andere kant moest ook Groene Ster-doelman Mark Voss zijn kunnen tonen op diverse inzetten van de Hagenezen. Richting het rustsignaal in een levendige eerste helft verzuimde Groene Ster zich aan de positieve kant van het scorebord te zetten. Twee 100% kansen voor Chefrino Eind en Bas Breukers troffen geen doel.

Op dezelfde voet verdergaan was het devies van Maurice Verbunt aan zijn manschappen voor de tweede helft. De rake uithaal van de veel te veel vrijstaande Haddadi kort na rust zorgde er echter voor dat Groene Ster voor het eerst de achtervolging moest inzetten (1-2). De vele kansen die in de eerste helft volop werden afgedwongen aan Groene Ster-zijde, vielen in de tweede helft amper te noteren. Minder balvastheid op het middenveld en stroperige combinaties hielpen een door de voorsprong gesterkt Quick. Pas in de ultieme slotfase waarin Groene Ster via Bo Breukers feitelijk de enige echte kans van de tweede helft liet noteren, beet Groene Ster enigszins van zich af. In dat stadium stond het scorebord echter al op een 1-3 tussenstand nadat opnieuw Haddadi zich de Haagse scherprechter toonde door een rebound koeltjes af te ronden nadat Groene Ster-doelman Mark Voss het schot van Rachid Bouyaouzan niet goed kreeg verwerkt. Ook de drie aanvallende wissels met Amin Elalji, Guus Hupperts en Shola Olugbega aan de kant van Groene Ster brachten geen verandering meer in de score.

Het eindsignaal van arbiter Prick, die een half jaar geleden eveneens Groene Ster – Quick floot voor de competitie, zorgde voor een grote deceptie bij de groen-witten. Het verschil als dag en nacht tussen beide gespeelde helften was volop voer tot napraten na afloop. Komende zondag is het zaak de draad weer op te pakken als de competitiemaand september wordt afgesloten met een uitduel bij Unitas in Gorinchem. Tegenslagen zijn er om overwonnen te worden en daarom zullen de groen-witten de vechtlust en teamspirit moeten tonen die daarvoor nodig is.

Groene Ster – Quick 1-3 (1-1). 14. Bo Breukers 1-0, 18. Nabil Haddadi 1-1, 52. Nabil Haddadi 1-2, 79. Nabil Haddadi 1-3. Scheidsrechter: Dominique Prick (Maastricht).

Bekijk foto’s Groene Ster – Quick (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *