Opnieuw teleurstellend verlies voor Groene Ster

Na de teleurstellende bekerwedstrijd op woensdag 21 september tegen Quick (1-3 verlies) in de tweede kwalificatieronde voor deelname aan de TOTO KNVB Beker, moest Groene Ster afgelopen zondag voor de derde keer in een week aantreden. In Gorinchem stond de competitiewedstrijd op het programma tegen Unitas. Groene Ster stapte na negentig minuten opnieuw met lege handen van het veld. De sterdragers brachten zeker in de eerste helft te weinig om aanspraak te maken op een goed resultaat, al was in de slotfase Groene Ster nog tweemaal dicht bij de gelijkmaker.

Met nieuwkomer Mitchel Keulen als verdienstelijke debutant in de basiself, stond Groene Ster vanaf de aftrap onder druk en dat zou in de eerste helft niet veranderen. Topscorer Robert Mutzers en Daniël Alexander Walu verzuimden de thuisclub op voorsprong te brengen. Mede door goed ingrijpen van doelman Mark Voss en Mitchel Keulen bleef de score van Unitas achterwege. Groene Ster verscheen in de eerste helft slechts sporadisch voor het doel van Unitas, Chefrino Eind en Safouane Ahidar zagen hun schoten naast en over gaan en Shaquille Simmons zag zijn inzet gestopt worden door Unitas-doelman Ronald Vlot. Groene Ster leed in deze fase veel balverlies en verloor de persoonlijke duels.

Na de pauze gingen de groen-witten op weg naar eerherstel met beduidend meer balbezit en het steeds vaker zoeken van de aanvallende mogelijkheden. Echter een moment van onoplettendheid werd fataal. Onnodig balverlies bracht Joey Lokasi in balbezit die vervolgens Robert Mutzers in stelling bracht op randje buitenspel (wel of niet). Vrij voor doelman Mark Voss faalde de topschutter niet: 1-0. Met nog dik twintig minuten op de klok bracht Maurice Verbunt meteen een aantal verse krachten in het veld (Guus Hupperts en Bryan Simons) en even later ook nog Amin Elalji. Tien minuten voor tijd was er de beste kans voor Groene Ster. Na goed voorbereidend werk van Guus Hupperts werd Bryan Simons bereikt, zijn inzet werd door de doelman via de paal net tot hoekschop verwerkt. Even later wederom gevaar voor het Unitas-doel met een kopbal van Bryan Simons waarbij de doelman op de juiste plaats stond. Ook twee afstandsschoten in de blessuretijd voor beide ploegen kon er niet voor zorgen dat aan de minimale 1-0 eindstand nog verandering kwam.

Opnieuw een zure nederlaag voor Groene Ster, dat hierdoor de afstand met de veilige middenmoot groter ziet worden. Komende zondag 2 oktober komt Groene Ster niet in actie omdat tegenstander DEM het 100-jarig bestaan gaat vieren. Dit duel is verplaatst naar zondag 23 oktober 2022. De volgende wedstrijd is opnieuw midweeks. Woensdag 5 oktober is Blauw Geel’38 de tegenstander op sportpark Pronsebroek (20.00 uur).

Unitas – Groene Ster 1-0 (0-0). 68. Robert Mutzers 1-0. Scheidsrechter: Tim Visser (Dinteloord).       

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *