Groene Ster hard onderuit in thuisduel tegen Blauw Geel’38

Groene Ster verloor afgelopen woensdagavond het thuisduel tegen Blauw Geel’38. Na 90 minuten stond er een teleurstellende 1-4 eindstand op het scorebord van sportpark Pronsebroek. Met een 0-3 achterstand halverwege was het pleit voor de groen-witten al beslecht, waardoor de maand oktober met een beroerd resultaat werd gestart.

Na anderhalve week rust, het thuisduel tegen DEM wordt ingehaald op zondag 23 oktober, trof Groene Ster met Blauw Geel’38 een ploeg die de laatste twee competitieduels wist te winnen en die ook in de landelijke beker een succes wist te behalen. Net als in het thuisduel tegen Baronie bleek nu ook de eerste kans voor de bezoekers meteen een treffer te zijn. In de derde minuut stond Groene Ster organisatorisch niet goed en werd een lange bal van achteruit door Koen van der Zanden opgepikt en op snelheid verschalkte de Blauw Geel’38-aanvaller de debuterende Groene Ster-doelman David Bouzas in de lange hoek: 0-1. Groene Ster moest al snel de achtervolging inzetten en via verdediger Mitch Keulen (kansrijke voorzet net niet kunnen aantikken) en Joey Dekkers (schot over de lat) ontstond er gevaar. De treffer viel echter aan de andere kant. Na wederom een snelle uitbraak kon flankaanvaller Yassin Nasser aan de aandacht ontsnappen op randje buitenspel en de 0-2 in het doel schuiven. Het ging van kwaad tot erger voor Groene Ster nadat de bal via arbiter Max Kok op de stip ging en de van FC Eindhoven overgekomen spits Dave de Meij de 0-3 liet aantekenen voor Blauw Geel’38.

Terugkomen van een dergelijke achterstand met rust werd een te veel gevraagde opgave voor de ploeg van Maurice Verbunt. In de tweede helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Blauw Geel’38 hoefde niet meer zo nodig en Groene Ster kon, met gaandeweg vier verse krachten in het veld, alleen in de laatste tien minuten voor gevaar zorgen. Chefrino Eind kopte een voorzet van Safouane Ahidar met het juiste effect over Blauw Geel’38-goalie Jordy Zielschot in het doel: 1-3. Meteen daarna een vlammend schot van Bas Breukers (redding Zielschot) en een kopbal van Joey Dekkers (rakelings langs de paal). Een spannend en onverwacht slotoffensief in de vorm van de 2-3 zat er niet meer in. Aan de andere kant werd de 1-4 eindstand genoteerd. Nadat een fluitsignaal uitbleef na vasthouden op invaller Joris de Kleijn kon de Veghelse opponent nog een keer uitbreken en werd de voorzet van Jay van Boxtel onfortuinlijk door Danny Stassar in eigen doel gegleden.

Een matige beurt van de groen-witten. Duels tegen Blauw Geel’38 leverde in alle Derde Divisie-duels tot nu toe een 1-1 eindstand op, waarbij de ploegen elkaar goed in evenwicht hielden. Woensdagavond lagen de verhoudingen echter anders, waarbij Groene Ster het in de eerste helft verknoeide. Groene Ster zal zich snel moeten herpakken deze maand om in de onderste regionen van de ranglijst weg te geraken. De eerste mogelijkheid daarvoor is op zondag 9 oktober als de verre uitwedstrijd wordt gespeeld bij HSC’21 in Haaksbergen.

Groene Ster – Blauw Geel’38/JUMBO 1-4 (0-3). 3. Koen van der Zanden 0-1, 24. Yassin Nasser 0-2, 36. Dave de Meij (strafschop) 0-3, 81. Chefrino Eind 1-3, 90. Danny Stassar (eigen doelpunt) 1-4. Scheidsrechter: Max Kok (Maastricht). 

Bekijk foto’s Groene Ster – Blauw Geel’38 (bron: Tom de Cock)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *