Groene Ster blijft kranig overeind bij hoogvlieger HSC’21

Na het debacle in de midweekse thuiswedstrijd tegen Blauw Geel’38 (1-4 verlies) heeft Groene Ster zich knap hersteld afgelopen zondagmiddag. In de verre uitwedstrijd tegen HSC’21 in Haaksbergen (provincie Overijssel) bleven de sterdragers overeind en werd een dik verdiend gelijkspel behaald: 1-1. 

Op sportpark Groot Scholtenhagen zocht Groene Ster van meet af aan de aanval wat resulteerde in paniek binnen de HSC’21-defensie. Al na twee minuten was aanvoerder Dylan Zwartjes dicht bij een treffer en in de tiende minuut verscheen Bryan Simons vrij voor HSC’21-doelman Bob Peterman, laatstgenoemde bracht redding voor de thuisploeg. Twee minuten later was het wel raak na opnieuw een knappe aanval van Groene Ster. Bryan Simons bediende Chefrino Eind op maat, tegen diens keiharde schot was HSC’21-goalie Peterman deze keer kansloos: 0-1. Hierna nam HSC’21 het initiatief over en zocht steeds vaker de aanval op via Jules Stokkers, die de eerste kans van de thuisclub over het doel van de verdienstelijk acterende Groene Ster-doelman David Bouzas kopte. Vier minuten voor de pauze kwam de gelijkmaker op het scorebord. Aan de zijkant zag leidsman Jurjen Kaper geen overtreding in de felle charge op Groene Ster-verdediger Mitchel Keulen, de balvaardige Mohammed Iallouchen slalomde langs twee Groene Ster-verdedigers en bediende Jules Stokkers op maat: 1-1. 

De tweede helft ging van start met een dreigend overwicht voor HSC’21, zonder echt gevaar voor het doel van een hardwerkend Groene Ster, dat als een collectief in de wedstrijd bleef. Halverwege de tweede helft toonde de ploeg van Maurice Verbunt meer de aanvallende intenties. In hoog tempo bleven beide ploegen de aanval zoeken op zoek naar de voorsprong, met zeker Groene Ster in de slotfase met de meeste passie, werklust en dreiging. Zes minuten voor het einde was Groene Ster in de buurt van de winnende treffer, echter de later tot van man van de wedstrijd omgeroepen HSC’21-doelman pareerde een strak schot van Safouane Ahidar. Na een spannende blessuretijd kwam er uiteindelijk geen winnaar meer uit de bus en de 1-1 ruststand bleek ook de eindstand te zijn.

Na drie verliespartijen op rij heeft Groene Ster zich kranig hersteld tegen de huidige nummer twee van de ranglijst. Spelers en staf verdienen dan ook een compliment. Taak is nu dit herstel een passend vervolg te geven. De komende twee thuiswedstrijden tegen OSS’20 en DEM vormen fraaie affiches om hier invulling aan te geven.

HSC’21 – Groene Ster 1-1 (1-1). 12. Chefrino Eind 0-1, 41. Jules Stokkers 1-1. Scheidsrechter: Jurjen Kaper (Groningen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *