Groene Ster houdt OSS’20 op een 1-1 gelijkspel

Na het knappe gelijkspel tegen HSC’21 boekte Groene Ster ook afgelopen zondag een verdienstelijke 1-1 remise tegen hoogvlieger OSS’20. De 0-1 achterstand met rust werd omgebogen in de tweede helft tot de gelijkmaker (1-1) en op basis van inzet, kansenverhouding en de drive waarmee Groene Ster op zoek ging naar de winnende treffer, hadden de groen-witten twee punten meer verdiend.

Medio oktober en perfecte zonnige weersomstandigheden op sportpark Pronsebroek voor de ontmoeting Groene Ster – OSS’20. Om onderin weg te geraken, was winst voor Groene Ster een must. De winstpunten in de Derde Divisie Zondag komen dit seizoen niet vanzelf aanwaaien en dus moest Groene Ster tegen OSS’20 de mouwen opstropen. Na een klein kwartier voetbal kregen de sterdragers meteen een opdoffer te verwerken. In de vijfde thuiswedstrijd raakte Groene Ster ook voor de vijfde keer op achterstand tegen de bezoekende club. Na een korte ingooi nam de Osse spits Jos Peltzer de bal vol op de slof en de weer teruggekeerde Groene Ster-doelman Mark Voss had het nakijken: 0-1. Voor de rust probeerde Groene Ster nog de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Een aantal goede mogelijkheden bleven hiervoor echter onbenut. Een schot van Danny Stassar zeilde over, een kansrijke poging van Chefrino Eind werd niet goed geraakt en een kopbal van Bas Breukers bij de tweede paal had een beter lot verdiend dan een achterbal.

Na de kantwisseling een opvallend moment in de wedstrijd. Stan van Ballegooij kreeg doortocht naar het Groene Ster-doel en rondde bekwaam af voor OSS’20. 0-2 zou je zegen, ware het niet dat arbiter Haico Michielsen en diens assistent Jaimy Pleijte in overleg gingen waarna de leidsman uit Chaam alsnog de treffer annuleerde. Voor Groene Ster het sein om de aanval in te zetten en met de invallers Safouane Ahidar en later Guus Hupperts werd de druk op het Osse doel opgeschroefd. Uit het eenrichtingsverkeer scoorde verdediger Dennis Petit de verdiende gelijkmaker door een rebound te benutten nadat de Osse doelman Joep Hoefnagels een verraderlijk schot van Dylan Zwartjes maar half verwerkte: 1-1. Daarvoor had Groene Ster al nadrukkelijker aan de poort geklopt met gevaarlijke schoten van Safouane Ahidar waarbij eerst doelman Joep Hoefnagels redding bracht en even later de lat een treffer voor Groene Ster in de weg stond. Na de gelijkmaker was Groene Ster een aantal dicht bij de voorsprong. Pogingen van Amin Elalji en opnieuw Safouane Ahidar troffen geen doel en aan de overzijde mikte ook Tony de Groot naast de paal.

Een verdienstelijk optreden van een met strijdlustig Groene Ster dat een belangrijke reeks competitieduels gaat spelen in de komende weken. DEM, JOS Watergraafsmeer, Quick en UDI’19 zijn achtereenvolgens de ploegen uit het rechtergedeelte van de ranglijst waartegen geoogst zal moeten worden om stappen omhoog te kunnen zetten. Komende zondag wacht DEM uit Beverwijk op sportpark Pronsebroek. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in Heerlerheide.

Groene Ster – OSS’20 1-1 (0-1). 15. Jos Peltzer 0-1, 72. Dennis Petit 1-1. Scheidsrechter: Haico Michielsen (Chaam).

Bekijk foto’s Groene Ster – OSS’20 (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *