Groene Ster grijpt cruciale driepunter tegen DEM

Groene Ster voegde afgelopen zondag belangrijke drie punten toe aan het totaal door op eigen veld na 90 minuten af te rekenen met DEM uit Beverwijk. Na een spectaculaire eerste helft waarin van alles gebeurde en vijf treffers vielen, ging Groene Ster rusten met een 3-2 voorsprong. In een spannende tweede helft hield Groene Ster dit keer de rijen gesloten en bleek in de slotfase de bevrijdende 4-2 goed voor de volle drie punten. Een welkome zege voor de sterdragers om de weg naar boven in te slaan.

Onder wederom aangename weersomstandigheden was winst een must voor Groene Ster in het kelderduel tegen DEM. Voor de trip naar Heerlerheide hadden de Beverwijkers twee competitienederlagen moeten slikken (Hercules en ADO’20) en werd afgelopen donderdag het duel in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker verloren van Blauw Geel’38. Groene Ster begon van meet af aan met offensieve intenties aan het treffen. Na nog geen halve minuut lag de bal al in het DEM-doel nadat Chefrino Eind scoorde. Buitenspel voorkwam een ultravroege openingstreffer. Voor het eerst in een thuisduel dit seizoen pakten de groen-witten toch de voorsprong. Na 10 minuten ontdeed Chefrino Eind zich van zijn bewaker, bediende Bas Breukers in de doelmond waarna diens poging niet lekker werd geraakt en precies voor de voeten van Safouane Ahidar belandde. De knal hoog in de touwen betekende de 1-0 voorsprong. Groene Ster wilde duidelijk iets forceren en was al snel op zoek naar een nieuwe treffer. Na een individuele actie belandde de schotpoging van Amin Elalji jammerlijk op de paal. De treffer viel aan de andere kant na een half uur waarin de toeschouwers zich geen moment verveelde. Groene Ster-doelman Mark Voss redde eerst nog door een strafschop van DEM-aanvoerder Twan Verswijveren onschadelijk te maken. Een vijftal minuten later wist de ploeg van oud-prof Mark de Vries via Timo Wolters de stand weer in evenwicht te brengen: 1-1.ย  Met nog een kwartier op de klok bleek de doelpuntenproductie nog niet gestokt. Drie minuten naar de gelijkmaker herstelde Groene Ster zich. Nadat Chefrino Eind door aanvoerder Twan Verswijveren onderuit werd gehaald binnen de beruchte lijnen benutte Dylan Zwartjes het buitenkansje vanaf de stip feilloos: 2-1. Balverlies aan Groene Ster-zijde betekende echter alweer snel dat de bezoekers konden egaliseren via een bekeken schot van Thom de Vries. Waar iedereen al rekende op een gelijke stand met rust, rekende buiten Bas Breukers. De flankaanvaller liet net voor het rustsignaal zijn eerste treffer noteren door een rebound koeltjes te benutten nadat de mee opgekomen Dennis Petit DEM-goalie Swen Verswijveren op de proef stelde. Ruststand: 3-2.

In een spannende tweede helft viel er geen stormloop op doelpunten te noteren. Gebeurde er dan niks voor beide doelen? Een door de voorsprong gesterkt Groene Ster moest een aantal malen defensief volop aan de bak om de opponent het scoren te beletten. Zo haalde Shaquille Simmons een bal van de lijn en kwam Groene Ster als winnaar uit de strijd bij een aantal hachelijke momenten in het strafschopgebied. De risico’s en ruimte die DEM in de laatste linie toeliet, verschafte Groene Ster een aantal goede mogelijkheden om de score uit te breiden. Zo eindigde een snelle combinatie tussen Safouane Ahidar en Dylan Zwartjes met een schot naast de paal van de Groene Ster-aanvoerder. Met de verdedigende verse wissels Mitchel Keulen en Joris de Kleijn kreeg Groene Ster nieuw elan. Aanvallend bleef Groene Ster de momenten zoeken om het duel vroegtijdig in het slot te gooien, maar verzuimde zich in rustiger vaarwater te brengen. Bas Breukers vond met een vlammend schot de DEM-doelman en Chefrino Eind miste moederziel alleen voor het Beverwijkse doel. De in de slotfase aan Groene Ster toegekende strafschop van de soeverein fluitende arbiter Wim Bronsvoort uit Bathmen (gemeente Deventer) bleek de redding. Bas Breukers werd op snelheid gelanceerd en kon door de Beverwijkse defensie alleen onreglementair worden gestuit. Dylan Zwartjes maakte met zijn tweede treffer vanaf de stip aan alle onzekerheid een einde: 4-2.

Na twee verdienstelijke remises tegen HSC’21 en OSS’20 vooral opluchting in het groen-witte kamp met de cruciale zege tegen directe concurrent DEM. Een opsteker voor staf en spelers welke vertrouwen zal geven voor de komende reeks. Volgende week komt de eerste periode in de Derde Divisie Zondag aan zijn einde en zal Groene Ster de ingezette lijn een passend vervolg willen geven als JOS Watergraafsmeer in de hoofdstad van Nederland de tegenstander is.

Groene Ster – DEM 4-2 (3-2). 11. Safouane Ahidar 1-0, 32. Timo Wolters 1-1, 35. Dylan Zwartjes (strafschop) 2-1, 41. Thom de Vries 2-2, 45. Bas Breukers 3-2, 88. Dylan Zwartjes (strafschop) 4-2. Scheidsrechter: Wim Bronsvoort (Bathmen).

Bekijk foto’s Groene Ster – DEM (bron: Tom de Cock)

ย 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *