Groene Ster vergooit 2-0 voorsprong tegen Quick

In de eerste wedstrijd van de tweede periode bleef Groene Ster afgelopen zondag met lege handen achter. Ondanks een 2-0 voorsprong met rust tegen Quick uit Den Haag gingen de groen-witten in een belabberd laatste halve uur alsnog de boot in met drie Haagse tegentreffers: 2-3. Een bittere teleurstelling na een sterke serie wedstrijden.

Op een druilerig sportpark Pronsebroek stond afgelopen zondag de tweede ontmoeting Groene Ster – Quick op het programma dit seizoen. Eerder dit seizoen versperden de ‘Haantjes’ voor Groene Ster de weg naar het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker door met een 1-3 zege uit Heerlerheide te vertrekken. Na een prima eerste helft van Groene Ster afgelopen zondag leek Groene Ster in het eerste competitietreffen tegen Quick op weg om de rollen om te draaien en de ingezette serie een vervolg te geven. Na een furieus begin van Groene Ster met drie hoekschoppen en een schotpoging van Danny Stassar was het al vroeg raak voor de groen-witten. Na een korte combinatie tussen Joey Dekkers en Bryan Simons werd Bas Breukers in stelling gebracht. Met een schuiver tussen de benen van de Haagse doelman Patrick Zunderdorp stond al snel de 1-0 op het scorebord. Groene Ster bleef de aanval kiezen en was in een tijdsbestek van 12 minuten wederom succesvol. Met een hoge voorzet wist Amin Elalji de inkomende Bas Breukers te bereiken. De flankaanvaller kwam gretig voor zijn man en schatte de voorzet, ondanks de lastige stuit, op waarde in met een rake treffer: 2-0. Tot aan de thee was er geen vuiltje aan de lucht voor Groene Ster. Uit een aantal gevaarlijke momenten had de score uitgebreid kunnen worden. Een indraaiende vrije trap van Dylan Zwartjes en het ontbreken van de juiste bezetting voor de goal na een scherpe voorzet van Bas Breukers hadden zomaar een uitbreiding van de score kunnen betekenen.

Ook bij de start van de tweede helft vielen er aantal situaties te noteren waarbij Groene Ster de 3-0 kon scoren. Tot twee keer toe werden de schotpogingen van Amin Elalji en Safouane Ahidar in kansrijke positie gekraakt door een Haags been. Groene Ster, dat kort in de tweede helft verdediger Dennis Petit zag uitvallen met Joris de Kleijn als diens plaatsvervanger, kreeg nog net voor het uur de aansluitingstreffer te verwerken. Na een flankvoorzet kreeg Quick-captain Frank van der Heiden veel te veel ruimte om vogelvrij de 2-1 tegen het netje te koppen. De tegentreffer luidde voor Groene Ster een moeizame fase in waarin Quick de overhand kreeg en Groene Ster na achter werd gedrongen. De bezoekers wisten een kwartier voor het einde te egaliseren via wederom Frank van der Heiden. De 34-jarige aanvaller en oudste speler van het veld werd wederom vanaf de flank gevoed en met de rug naar de goal en al draaiend lag de bal via de binnenkant van de paal achter Groene Ster-doelman Mark Voss. In de ultieme slotfase ging Groene Ster helemaal kopje onder toen de Quick-aanvoerder zijn hattrick kon voltooien door bij de eerste paal raak te schieten (2-3). Uit een van de laatste aanvallen van Groene Ster werd een schot van Safouane Ahidar door de Quick-goalie nog tot hoekschop verwerkt. Een verandering in de score kwam er echter niet meer.

De 2-3 thuisnederlaag en de uitslagen op de andere velden van speeldag 13 zorgden voor een flinke teleurstelling in het groen-witte kamp. In plaats van op 1 punt van Quick te komen, lopen de Hagenezen ten opzichte van Groene Ster uit naar 8 punten. Daarnaast heerste na afloop de prangende vraag hoe een wedstrijd na een 2-0 voorsprong alsnog zo faliekant uit handen kon worden gegeven. Door de nederlaag zakt Groene Ster een plaatsje op de ranglijst naar plek 15 en heeft de uitwedstrijd bij promovendus UDI’19 komende zondag volop gewicht. De Udenaren staan twee punten onder Groene Ster op plek 16. Op het natuurgras van sportpark Parkzicht zal Groene Ster de rug moeten rechten en zich de volle 90 minuten moeten laten zien om het kelderduel in de Derde Divisie Zondag naar zich toe te trekken.

Groene Ster – Quick 2-3 (2-0). 12. Bas Breukers 1-0, 24. Bas Breukers 2-0, 57. Frank van der Heiden 2-1, 74. Frank van der Heiden 2-2, 89. Frank van der Heiden 2-3. Scheidsrechter: Mitchel Krop (Koedijk).

Bekijk foto’s Groene Ster – Quick (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *