Groene Ster JO19-1 koploper in hoofdklasse

Op een koude zaterdagmiddag 3 december 2022 stond voor Groene Ster JO19-1 een competitiewedstrijd op het programma tegen SHH uit Herten. Voorafgaand aan het Nederlands Elftal dus een leuk affiche. Voor koploper Groene Ster telde maar een ding en dat was de volle winst.

De coach van onze JO19 hield vertrouwen in Tarik van de JO17-1, die in de doordeweekse wedstrijd tegen Meerssen (4-1 winst) een prima indruk had achtergelaten. Groene Ster begon zeer sterk aan de wedstrijd. Het stapelt kans op kans. Na een kleine 20 minuten laten ook de gasten uit Herten van zich spreken. Zij komen nu beter in hun spel. Alsnog volgt in de 27e minuut een verdiende voorsprong voor Groene Ster. Een diagonale hoge steekpass van Azmie wordt op waarde geschat door aanvoerder tevens spits Artan. 1-0. Vervolgens wordt de ploeg uit Herten sterker en sterker mede door toedoen van Groene Ster. Door een overtreding van Azmie gaat de bal op de stip. Echter gaat deze 100% kans over. Maar het spelbeeld kantelt. Er volgt dan ook een treffer in de 43e minuut. Een mooie individuele actie van de spits van Herten: 1-1. Kort hierna fluit de goede arbiter voor de rust.

Reden tot nadenken voor de spelers en trainer. Na de rust wisselt de trainer een keer. Dani komt erin. Dit is meteen te merken na de rust. De controle is terug bij de thuisclub. Aanval na aanval wordt opgezet. In de 52e minuut komt de bal bij Artan aan de linkerkant na een afgeslagen hoekschop. Hij geeft de bal voor en daar staat Tarik die op prachtige wijze door middel van een halve omhaal de 2-1 binnen schiet. Hierna volgt een fase waarin de JO19 moet uitlopen. Maar steeds is de eindbal net niet. Tot in de 66 minuut Monir door een goede actie met een chipballetje Tarik vrij voor de keeper zet. Deze weet hier wel raad mee: 3-1.

Dit geeft de trainer Brian Goessens ruimte om te wisselen en iedereen speeltijd te gunnen. Deze grote goede selectie gaat hier heel goed mee om. In de 86e minuut weet Tariq (van JO19) zijn doelpunt te vinden. Door een goede actie maakt hij zijn doelpunt. Hier was die al enige tijd naar opzoek: 4-1.
Het slotakkoord is voor Herten. Zij krijgen in de blessuretijd een strafschop. Deze gaat ondanks dat Tycho zeer dichtbij zat heel goed binnen. Eindstand: 4-2.

Volgende week wacht een hele belangrijke wedstrijd voor de JO19-1. Uit naar de nummer twee Eijsden. We hopen veel steun te krijgen van publiek. Aanvang 14.15 uur in Eijsden. We eindigen met een quote van de trainer: “twee keer winnen en we gaan de divisie in.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *