Negende gelijkspel voor Groene Ster bij het sterke Hercules

Groene Ster was afgelopen zondag te gast bij USV Hercules, een omnisport-vereniging met meer dan 3000 leden. Naast voetbal zijn tennis, badminton, goalball, cricket en zaalvoetbal de andere te beoefenen sporten in Utrecht. Op sportpark Voordorp speelde Groene Ster voor maar liefst de negende keer gelijk in deze competitie. De sterdragers stapten na 90 minuten met een 1-1 eindstand van het veld. Lange tijd zag het ernaar uit dat de ploeg uit Heerlerheide, ondanks de enorme druk van thuisclub Hercules in de tweede helft, overeind bleef. Acht minuten voor tijd werd de in de eerste helft verkregen voorsprong prijsgegeven: 1-1.

Groene Ster speelde op de lastig te bespelen natuurgrasmat in Utrecht een prima eerste helft. De groen-witten bleven verdedigend sterk overeind en met veel balbezit werd er goed vooruit gevoetbald en ontstond er aanvallende dreiging. Twee schoten van Guus Hupperts, een voorzet van Dylan Zwartjes zorgde voor gevaar en een viertal hoekschoppen voor Groene Ster. De beloning kwam zo’n vijf minuten voor rust toen op aangeven van Shaquille Simmons, middenvelder Bryan Simons alleen met een overtreding van de bal kon worden gezet. De goed leidende Zeeuwse leidsman Niels Boel wees resoluut naar de stip, waarna Dylan Zwartjes de strafschop onberispelijk binnenschoot: 0-1. Ook thuisclub Hercules zocht de aanval. Gevaarlijkste moment was een schot voorlangs van de veelvuldig opkomende linkspoot Dirk Homoet.

Groene Ster, zonder de basisspelers Bas Breukers, Joey Dekkers en Mitchel Keulen, kreeg in de pauze opnieuw een tegenslag te verwerken. Linksback Shaquille Simmons moest geblesseerd in de kleedkamer achterblijven. De 19-jarige Zakaria Tarrazi was zijn verdienstelijke vervanger, een talent uit onze jeugdopleiding. De tweede helft leverde veelal eenrichtingsverkeer op richting het doel van Groene Ster-doelman Mark Voss, die lange tijd Groene Ster overeind hield met formidabele reddingen en deze middag niet leek te capituleren. Ten opzichte van de eerste helft kwam Groene Ster in de tweede helft minder aan voetballen toe. De groen-witten werden door Hercules vastgezet op eigen veld en konden slechts spaarzaam de aanval opzoeken. Inzetten van topscorer Tim Waterink, Lars Vermeulen en Oussama Lahri waren een prooi voor de Groene Ster-doelman. Nadat de laatste 10 minuten waren ingegaan, was het uiteindelijk routinier en aanvoerder Nathan Bijl die namens Hercules uit een hoekschop met een rake kopbal de gelijkmaker scoorde (1-1). Hierna rook Hercules bloed en wilde men de overwinning forceren, maar een als hecht collectief spelend Groene Ster gaf niets meer weg en overleefde ook de ruim bemeten blessuretijd van zes minuten.

Doordat bijna alle staartploegen (alleen verlies voor UDI’19) punten pakten, schuift de onderkant steeds dichter naar de ploegen richting middenmoot. Met nog 17 wedstrijden en de gehele tweede competitiehelft voor de boeg is er nog voldoende perspectief op klassenbehoud voor iedereen. Aanstaande zondag wordt de allerlaatste wedstrijd van 2022 gespeeld als Groene Ster een bezoek brengt bij de ongenaakbare koploper ADO’20 uit Heemskerk.

Hercules – Groene Ster 1-1 (0-1). 40. Dylan Zwartjes (strafschop) 0-1, 82. Nathan Bijl 1-1. Scheidsrechter: Niels Boel (Vlissingen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *