Nuttig oefenduel Groene Ster tegen KFC Diest

Groene Ster speelde afgelopen zaterdagavond het eerste oefenduel in voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Tegen het Belgische KFC Diest werd weliswaar met 1-2 verloren, maar kon terug gekeken worden op een nuttig oefenduel. Op zondag 22 januari 2023 gaat de bal weer rollen in de Derde Divisie Zondag en moet de equipe van hoofdtrainer Maurice Verbunt er weer staan als OJC Rosmalen de opponent is.

Tegen KFC Diest opende Groene Ster sterk en na een vijftal minuten tekende Amin Elalji uit een afgeslagen hoekschop voor de openingstreffer door met een rake volley Diest-goalie Thomas Rosala kansloos te laten: 1-0. Daarna verzuimde Groene Ster de score uit te breiden nadat Bryan Simons een goede mogelijkheid kreeg uit een rebound, nadat de Belgische doelman een schot van Safouane Ahidar maar half keerde. Gaandeweg liet KFC Diest het duel kantelen en al combinerend wist de ploeg van de Belgische ex-international Danny Boffin de gelijkmaker te produceren. Linksbuiten en ex-MVV’er Dogan Golpek, naast Guus Hupperts eveneens een aanvallende winterse aanwinst om het in degradatiegevaar verkerende KFC Diest van een impuls te voorzien, egaliseerde met een rake kopbal: 1-1.

In de tweede helft werd er door beide trainers volop gewisseld en kende het duel een evenwichtig spelverloop. Hoofdtrainer Maurice Verbunt liet zijn reservebank minuten maken zoals dat hoort bij een eerste wedstrijd van de voorbereiding en kon daar tevreden op terugkijken. Via een kopbal van Chefrino Eind en een schot op de lat van Dennis Petit was Groene Ster dicht bij de voorsprong. Het duel onder leiding van Max Kok werd uiteindelijk in het voordeel van de Belgische bezoekers beslist. Na een ongelukkige glijpartij bij het uitverdedigen aan Groene Ster-zijde zorgde Kevin Van Loock voor de 1-2 eindstand.

Groene Ster speelt komend weekend twee oefenwedstrijden. Vrijdag 13 januari wordt om 20.00 uur afgetrapt tegen eersteklasser VV Schaesberg. Zondag 15 januari komt vierdedivisionist EVV op bezoek (aanvang: 12.00 uur). Beide duels worden gespeeld op sportpark Pronsebroek.

Groene Ster – KFC Diest 1-2 (1-1). 5. Amin Elalji 1-0, 26. Dogan Golpek 1-1, 89. Kevin Van Loock 1-2. Scheidsrechter: Max Kok (Maastricht).

Bekijk foto’s Groene Ster – KFC Diest (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *