Jorrit Ritzen en Diego Jongen bezig aan laatste seizoen bij Groene Ster

In navolging van hoofdtrainer Maurice Verbunt nemen ook beide assistent-trainers Jorrit Ritzen en Diego Jongen na afloop van seizoen 2022-2023 afscheid van Groene Ster.

Jorrit Ritzen hoofdtrainer RVU
Onze huidige assistent-trainer Jorrit Ritzen gaat in het nieuwe seizoen 2023-2024 aan de slag als hoofdtrainer bij tweedeklasser RVU uit Rothem (gemeente Meerssen). Een aansprekende uitdaging voor de ambitieuze Jorrit Ritzen, die momenteel de benodigde opleiding voor het trainersdiploma UEFA B volgt bij de KNVB.

Jorrit was vijf seizoenen lang intensief verbonden aan onze vereniging. Twee jaar als speler, waarin hij met zijn winnaarsmentaliteit en rol van motivator een onuitwisbare indruk achterliet als slot op de deur van de verdediging. Hoogtepunten waren daarbij ongetwijfeld het kampioenschap in de hoofdklasse B en de sensationele bekerwinst tegen VVV-Venlo. Na twee seizoenen als speler volgden voor Jorrit drie seizoenen als bevlogen assistent-trainer van Maurice Verbunt, een taak welke Jorrit op prima wijze ondersteunde.

“Ooit hoop ik als hoofdtrainer terug te keren door de poorten van sportpark Pronsebroek. Ik heb geweldige jaren meegemaakt bij Groene Ster, met historische hoogtepunten voor mijzelf en de club. Ik bedank Groene Ster voor het vertrouwen in deze fantastische jaren”, zijn de veelzeggende woorden van de sympathieke Jorrit Ritzen, die eerst voordat hij start met de volgende stap in zijn carrière het seizoen bij de sterdragers succesvol wilt afsluiten.

Diego Jongen neemt sabbatical
Diego Jongen speelde vanaf seizoen 2009-2010 t/m seizoen 2012-2013 59 officiële wedstrijden voor Groene Ster 1, waarin hij  34 doelpunten scoorde. Echter veelvuldig blessureleed bracht na vier seizoenen noodgedwongen een veel te vroeg einde aan zijn actieve spelerscarrière. Diego sloot aan als assistent-trainer en is met veertien seizoenen Groene Ster achter zijn naam inmiddels de cultuurbewaker binnen onze technische staf. De verbinder tussen de spelersgroep en de hoofdtrainer. Daarnaast jarenlang de man die de derde training voor de selectie van de hoofdmacht op donderdagavond, recent weer in ere hersteld, op zijn eigen wijze voor zijn rekening nam.

Diego gaat geen nieuwe uitdaging aan. Hij neemt voorlopig even afstand van het voetbal om meer tijd voor zijn mooie gezin te creëren en voor zichzelf. Daarna zal vast en zeker een mooie uitdaging op zijn pad komen en wie weet waar.

“De sportieve hoogtepunten die ik als speler en trainer hebben mogen meemaken zijn fantastisch, maar voor mij zijn de vele hechte vriendschappen die in deze periode zijn ontstaan nog wel belangrijker. Met alle vertrouwen in de selectie van Groene Ster, werken er wij met zijn allen eraan om ervoor te zorgen dat Groene Ster in de Derde Divisie actief blijft. Ik bedank Groene Ster voor deze onvergetelijke tijd.”

Het bestuur van Groene Ster bedankt Jorrit en Diego voor hun inzet en enorme betrokkenheid voor onze vereniging en wenst beiden veel succes in de toekomst. “In de voetbalwereld kom je elkaar altijd weer een keer tegen. Maar eerst met zijn allen dit seizoen goed afsluiten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *