Groene Ster klaar voor herstart competitie

Groene Ster heeft afgelopen weekend de twee laatste oefenduels gespeeld ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft in de Derde Divisie Zondag. Afgelopen vrijdag werd op het eigen sportpark Pronsebroek eersteklasser VV Schaesberg met duidelijke cijfers verslagen (5-0) en afgelopen zondag werd eveneens op eigen veld geoefend. De vriendschappelijke ontmoeting met vierdedivisionist EVV Echt eindigde in een 2-2 gelijkspel. 

Groene Ster – VV Schaesberg (5-0)
In het treffen met eersteklasser VV Schaesberg pakte een op een aantal plaatsen gewijzigd Groene Ster na een half uur de leiding nadat een vrije trap van aanvoerder Dylan Zwartjes onder Schaesberg-goalie Carlo Collombon door ging. Nog voor rust tekende Cliff Pötgens op aangeven van Joris de Kleijn voor de 2-0. In de tweede helft bleef Groene Ster combinerend de aanval zoeken en zorgde vlak na rust Edvin Skrijelj voor de 3-0. In het laatste kwartier schroefde Groene Ster de score verder op na een prachtige uithaal van Safouane Ahidar (4-0) en een intikker van Mitchel Keulen na een goede combinatie in het strafschopgebied met youngster Zakaria Tarrazi.

Groene Ster – EVV (2-2)
Het afsluitende oefenduel tegen het een divisie lager uitkomende EVV Echt eindigde afgelopen zondag in een 2-2 gelijkspel. Hoofdtrainer Maurice Verbunt kon in het Limburgse vriendschappelijke treffen weer een beroep op een aantal vaste basisspelers zo vlak voor de herstart competitie. Nadat EVV de score wist te openen via een rake uithaal van Remco Gielen uit een vrije trap (0-1) bracht Groene Ster de stand weer in evenwicht nadat Bas Breukers een diepe bal van Amin Elalji op waarde schatte en net voor EVV-doelman Yannick Derix de 1-1 binnen schoof. In de tweede helft zocht Groene Ster de aanval en scoorde het jeugdige talent Zakaria Tarrazi zijn eerste doelpunt voor de groen-witten door een voorzet van Dylan Zwartjes met een rake kopbal tot doelpunt te promoveren. EVV kwam in de slotfase langszij na een goede individuele actie van invaller Diyar Acik (2-2). 

Al met al de nodige en zeer nuttige oefenminuten voor de selectie van Groene Ster in de aanloop naar de herstart van de competitie in de Derde Divisie Zondag. Komende zondag 22 januari 2023 gaat de bal weer voor het echt rollen en wacht voor Groene Ster een thuisduel op het eigen sportpark Pronsebroek als OJC Rosmalen de tegenstander is. 

Groene Ster – VV Schaesberg 5-0 (2-0). 30. Dylan Zwartjes 1-0, 39. Cliff Pötgens 2-0, 52. Edvin Skrijelj 3-0, 76. Safouane Ahidar 4-0, 87. Mitchel Keulen 5-0. Scheidsrechter: Arthur Midden.

Groene Ster – EVV 2-2 (1-1). 12. Remco Gielen 0-1, 16. Bas Breukers 1-1, 74. Zakaria Tarrazi 2-1, 80. Diyar Acik 2-2. Scheidsrechter: Max Kok.

Bekijk foto’s Groene Ster – VV Schaesberg (bron: Tom de Cock)

Bekijk foto’s Groene Ster – EVV (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *