Groene Ster bij Blauw Geel’38 op zoek naar driepunter

Voordat het Carnavalsweekend voor de deur staat en er geen competitievoetbal is, speelt Groene Ster komende zondag 12 februari de uitbeurt bij Blauw Geel’38 in Veghel. Beide ploegen verloren op de vorige speeldag. Groene Ster leed een nipte thuisnederlaag tegen het sterke VVSB (2-3), Blauw Geel’38 incasseerde eveneens een zeperd door met dezelfde cijfers onderuit te gaan op bezoek bij UNA. Beide hoofdtrainers Niels van Casteren en Maurice Verbunt zullen op het Veghelse sportpark het zoet van de overwinning weer willen proeven. De aftrap in Veghel is om 14.00 uur.

Aan een serie van 14 ongeslagen duels kwam voor Blauw Geel’38 op de eerste zondag van februari een einde. Het in eigen huis altijd moeilijk verslaanbare UNA maakte een einde aan de imposante ongeslagen reeks van de geel-blauwen. De ploeg van scheidend trainer Niels van Casteren, die volgende seizoen de scepter zwaait bij UDI’19, nestelde zich door die fraaie reeks in de top van de Derde Divisie Zondag. Meedoen in de titelstrijd lijkt op het eerste oog niet aan de orde, maar de opponent van Groene Ster voor aanstaande zondag heeft de strijd in het periodekampioenschap nog wel in het vizier.

Na de terechte nederlaag tegen VVSB wacht voor Groene Ster wederom een tegenstander in de top van de ranglijst. Op basis van eerdere uitduels tegen de hoogvliegers van de competitie kan Groene Ster ook in Veghel voor een resultaat gaan. Prima resultaten bij andere ploegen in de top 4, met winst bij koploper ADO’20 en remises bij VVSB en Hercules, zullen Groene Ster het vertrouwen moeten geven om ook tegen Blauw Geel’38 dat kunststukje te herhalen. Voor Groene Ster-trainer Maurice Verbunt wordt het een interessante ontmoeting met zijn toekomstige club. Na zes seizoenen Groene Ster maakt de oefenmeester vanaf volgend seizoen de overstap naar Blauw Geel’38. De volle buit meenemen uit Veghel zal echter het doel zijn voor staf en selectie om de weg richting middenmoot in te slaan. Vorig seizoen hielden beide ploegen elkaar in evenwicht met tweemaal een 1-1 gelijkspel. Eerder dit seizoen verloor Groene Ster in eigen huis met 1-4 van de Veghelnaren nadat Groene Ster met rust al op een schier onoverbrugbare achterstand van 0-3 stond. De groen-witten zullen de mouwen zondag weer moeten opstropen, waarbij de technische staf kan beschikken over een fitte selectie. Verdediger Dennis Petit is ook weer inzetbaar na een duel schorsing naar aanleiding van een rode kaart tegen TOGB. Arbiter Niels Boel uit Vlissingen zal aanstaande zondag om 14.00 uur voor de aftrap fluiten op sportpark Prins Willem Alexander.

Geef u op voor de busreis naar Veghel!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 10.45 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Veghel. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich opgeven bij Jos Op ‘t Eijnde via 06-10017082 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.00 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark Prins Willem Alexander
Prins Willem Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel

Zondag 12 februari 2023

Blauw Geel’38 – Groene Ster

Locatie: Sportpark Prins Willem Alexander

Scheidsrechter: Niels Boel uit Vlissingen

aanvang: 14.00 uur (vertrek bus: 10.45 uur)

PROGRAMMA

Wedstrijddag 22 TOGB ADO’20 14.00 uur
12-02-2023 DEM JOS Watergraafsmeer 14.00 uur
Periode 2 VVSB Hercules 14.00 uur
  Blauw Geel’38 Groene Ster 14.00 uur
  Dongen OJC Rosmalen 14.00 uur
  Unitas Quick 14.00 uur
  Baronie UDI’19 14.00 uur
  Gemert UNA 14.00 uur
  HSC’21 OSS’20 14.30 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *