Groene Ster puntloos na zwakke tweede helft

Groene Ster verloor afgelopen zondag de laatste wedstrijd van de tweede periode. Op eigen veld gingen de sterdragers met maar liefst 1-4 onderuit tegen directe concurrent Gemert. Na een doelpuntloze eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht op sportpark Pronsebroek. Na de thee ging er echter te veel mis en konden de bezoekers danig profiteren van enkele defensieve wanordelijkheden aan Groene Ster-zijde.

Met een zonnetje en een snijdende kou trotseerden veel toeschouwers de winterse omstandigheden op sportpark Pronsebroek. Na een korte pauze in verband met Carnaval werd de draad weer opgepakt met een heus ‘zespuntenduel’ tussen Groene Ster en Gemert. Na een mooie voorwedstrijd tussen beide JO12-1 teams van Groene Ster en Gemert (uitslag: 3-6) in het kader van de samenwerking met FC Robinstijn, was het om 14.30 uur de beurt aan beide hoofdmachten. Groene Ster en Gemert kennen elkaar al jaren door en door en strijden dit seizoen om aan de onderkant van de ranglijst weg te geraken. De winnaar van deze ontmoeting zou dan ook goede zaken doen. Met dezelfde basiself als tegen Blauw Geel’38 begon Groene Ster aan het treffen met de Gemertenaren. In een aftastende beginfase hielden beide ploegen gelijke tred met elkaar en was het Groene Ster dat met enkele afstandsschoten voor gevaar zorgde. Pogingen van Safouane Ahidar, Bryan Simons en Joey Dekkers misten echter het doel. Aan de andere kant moest Dylan Zwartjes op de lijn handelend ingrijpen na een inzet van Jasper Waalkens.

Waar iedereen dacht dat het in de tweede helft moest gebeuren voor Groene Ster, kwam bedrogen uit. Amper uit de kleedkamers ging het al mis voor de groen-witten nadat een verre voorzet van flankaanvaller Safa Kizir maar niet onderschept kon worden en goaltjesdief Ralf Kemper de bal tegendraads binnen schoot (0-1). Tien minuten later betekende niet adequaat defensief ingrijpen aan Groene Ster-zijde de 0-2 voor Gemert. Na een steekbal van Jasper Waalkens kon Safa Kizir ongehinderd afdrukken. Het pleit werd vervolgens beslecht zo’n twintig minuten voor het einde. Na wederom een voorzet vanaf de flank kreeg Jasper Waalkens in de doelmond alle ruimte om af te ronden: 0-3. Hoofdtrainer Maurice Verbunt probeerde daarna met verse wissels het tij te keren. Het leverde een reeks hoekschoppen op en de treffer van Joris de Kleijn (1-3), die een rebound wist te benutten nadat een inzet van Safouane Ahidar tegen de paal terug het veld in stuiterde. In de slotminuut werd de eindstand bepaald op 1-4 door invaller Hazem Ben Rouba, de derde intikker aan Gemertse zijde van deze middag.

Al met al een teleurstellende middag in het Groene Ster-kamp na een beroerde tweede helft waarin Gemert dankbaar gebruik maakte van de steken die Groene Ster bij tijd en wijle liet vallen. Lange tijd om te treuren is er echter niet met de volgende speeldag in de Derde Divisie Zondag voor de deur. Komende zondag wacht wederom een confrontatie tegen een rechtstreekse concurrent als Groene Ster op bezoek gaat bij Baronie. In Breda zal Groene Ster de rug moeten rechten en laten zien waartoe het wel degelijk in staat kan zijn.

Groene Ster – Gemert 1-4 (0-0). 46. Ralf Kemper 0-1, 55. Safa Kizir 0-2, 69. Jasper Waalkens 0-3, 79. Joris de Kleijn 1-3, 90. Hazem Ben Rouba 1-4. Scheidsrechter: Dominique Prick (Maastricht).

Bekijk foto’s Groene Ster – Gemert (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *