Groene Ster JO8-1 wint finale winterzaalvoetbal district Zuid 2

Na twee jaar afwezigheid werd dit jaar voor de pupillen weer het winterzaalvoetbal georganiseerd. Een zaalvoetbalcompetitie voor de pupillenteams waarvoor in de maanden december en januari meerdere competitiewedstrijden gespeeld werden.

Een goed resultaat in die zaalcompetitie leidt tot deelname aan de regiofinales. Groene Ster JO8-1 plaatste zich via de zaalcompetitie voor deze regiofinale. Op zaterdag 04 februari won Groene Ster JO8-1 deze regiofinales in Nuth al met grote overtuiging. Hierdoor plaatste dit team zich voor de finale van district zuid 2.

Zaterdag 25 februari was het dan zover. In een poule met de winnaars uit de andere regio’s ging Groene Ster JO8-1 uitmaken wie zich kampioen van het hele district Zuid 2 mocht noemen. Dit district betreft 6 regio’s en beslaat het grondgebied van Limburg en het oostelijk deel van Brabant.

De wedstrijden werden gespeeld in de Sportcentrum de Bengele in Nederweert, een prachtige locatie voor deze finale, omdat deze accommodatie over maar liefst twee zalen beschikt.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen de winnaar van regio 1  / 2, DAW Schaijk JO8-1. Na een spannende wedstrijd waarin Groene Ster op achterstand kwam, sleepten de mannen van JO8-1 vlak voor tijd nog net een 1-1 eindstand uit het vuur.

Vervolgens kwam een oude bekende, Sittard JO8-1, als tegenstander het veld op. Deze tegenstander kwam uit dezelfde regio als Groene Ster en werd in de regiofinales al verslagen. Sittard plaatste zich als nummer 2 van regio 5 / 6 voor deze finale. Vandaag had Groene Ster JO8-1 de handen vol aan Sittard. Een gescoord doelpunt en daarna solide verdedigings- en keeperswerk zorgde hier voor de eerste overwinning (1-0) van de dag.

Het kwam dus neer op de laatste wedstrijd. Deze werd gespeeld tegen Oranje Blauw’15 JO8-1 uit Posterholt. Zij waren de winnaar van regio 3 / 4. Bij aanvang van deze laatste wedstrijd gingen Groene Ster en DAW Schaijk met 4 punten gelijk op, maar ook Sittard was met 3 punten nog kanshebber voor de eindzege. Groene Ster JO8-1 besloot echter, dat de hele dag spannend genoeg geweest was, want ze wonnen de laatste wedstrijd met de duidelijke cijfers van 3-0. Doordat Sittard en DAW Schaijk op hetzelfde moment hun onderlinge strijd eindigden op de brilstand van 0-0 werd Groene Ster JO8-1 gekroond tot winterzaalvoetbalkampioen van district Zuid 2.

De mooie beker werd uiteraard met groot gejuich in ontvangst genomen. Een prachtige prestatie, waarvoor een welgemeend proficiat meer dan op z’n plaats is.

Op de foto poseren de trotse kampioenen met hun beker, van links naar rechts voor trainer Maurice van Swieten:

Novan Kredzjan, Nawar Alduman, G-Jay Heesakkers, Djames Hoyer, Yari Zwiers, Matthew van der Slink, Amar Mujevic en liggend Zyan Craemers.

Op de foto ontbreekt Amjade Channif die vanwege vakantie deze dag helaas niet aanwezig was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *