Groene Ster verzuimt te scoren en lijdt kostbaar verlies in Beverwijk

Groene Ster verloor afgelopen zondag in Beverwijk opnieuw kostbare punten in deze cruciale fase van de competitie. Tegenstander DEM behaalde uiteindelijk een 2-0 overwinning in een wedstrijd waarin de meeste kansen voor Groene Ster waren. Na de 1-0 achterstand halverwege de eerste helft kreeg Groene Ster volop kansen om op gelijke hoogte te komen en de voorsprong te pakken. Uiteindelijk was het de thuisclub die in blessuretijd de 2-0 op het scorebord wist te plaatsen.

Het ontbeerde Groene Ster ook wel wat aan geluk op bezoek bij DEM. Het Noord-Hollands dagblad kopte dan ook terecht: DEM had in de thuiswedstrijd tegen Groene Ster een karrenvracht geluk nodig om met een 2-0 overwinning van het veld af te stappen. De eerdere 4-2 thuiszege van Groene Ster op DEM had ook in Beverwijk zomaar tot stand kunnen komen als de groen-witten de met name in de tweede helft opgelegde kansen in de score hadden uitgedrukt. Vanaf de aftrap was het DEM dat in de openingsfase het meest de aanval zocht. Aan Groene Ster-zijde, met Clint Ghijsen als debutant in de basiself, in deze fase een prima aanval via de rechtervleugel waarbij Safouane Ahidar zijn schot, na een goede combinatie met Dylan Zwartjes, naast zag gaan. Nadat Thom de Vries namens DEM de paal raakte, was het even later wel raak. Desorganisatie in de Groene Ster-defensie en niet resoluut ingrijpen werd fataal, waardoor Sem van Amersfoort met het hoofd kon scoren: 1-0. Groene Ster nam aansluitend steeds meer aanvallend het initiatief, hetgeen kansen opleverde voor Chefrino Eind en Shaquille Simmons. Op slag van rust speelde Chefrino Eind zich knap vrij, echter zijn inzet werd door DEM-doelman Swen Verswijveren half gekeerd, waarna Bas Breukers zijn inzet uit de rebound door een DEM-verdediger voor de doellijn zag worden weggehaald.

De tweede helft was amper twee minuten oud, toen Groene Ster opnieuw een fraaie kans kreeg op de gelijkmaker. Safouane Ahidar bediende Bas Breukers, maar deze vond opnieuw de voortreffelijke DEM-doelman op zijn weg. Hierna nog een echte grote kans voor DEM. Aanvaller Thom de Vries twijfelde echter te lang, waardoor Groene Ster-doelman Mark Voss knap redding kon brengen. Groene Ster ontwikkelde daarna een continue offensieve druk om tot scoren te komen. Prima schotkansen voor Ahidar en Simmons troffen geen doel en ook een inzet van Chefrino Eind ging net aan de verkeerde kant van de paal voorbij. Tien minuten voor tijd, bij een scrimmage voor het DEM-doel, werd de bal door de thuisclub-verdediging tot driemaal toe van de doellijn gehaald bij inzetten van Bryan Simons en Dennis Petit, waarbij de overigens prima leidende arbiter Johan Jensch ook nog eens een handsbal van de DEM-verdediging ontging. In blessuretijd, toen Groene Ster volledig va banque ging spelen, scoorde DEM via Bilal Zejli de 2-0 uit de counter en was het pleit beslecht.

Een hardwerkend en goed spelend Groene Ster bleef daardoor opnieuw met lege handen achter in een confrontatie waar veel meer te halen viel. Het benutten van de mogelijkheden is daarbij van essentieel belang. De ploeg blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen en ziet met de overige uitslagen de concurrenten in de onderste regionen steeds verder weglopen. Met nog acht duels en 24 te vergaren punten zijn er echter nog voldoende mogelijkheden om op jacht te gaan naar een plek boven de gevreesde streep.

Aanstaande zondag 2 april 2023 weer nieuwe kansen als HSC’21 te gast is op sportpark Pronsebroek. De eerdere onderlinge ontmoeting dit seizoen in Haaksbergen eindigde in een 1-1 gelijkspel.

DEM – Groene Ster 2-0 (1-0). 21. Sem van Amersfoort 1-0, 90. Bilal Zejli 2-0. Scheidsrechter: Johan Jensch (Almere).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *