Mooie en succesvolle Afsluitdag: in teken van afscheid van technische staf

Het is niet alledaags, zeker niet in de voetbalwereld dat een vereniging afscheid neemt van een hoofdtrainer na een maar liefst zesjarig dienstverband en assistenten die zelfs respectievelijk 14,5 en 4 jaar bij een vereniging werkzaam zijn geweest. Zaterdag 10 juni tijdens de gezellige afsluitdag werd afscheid genomen van onze technische staf: hoofdtrainer Maurice Verbunt, zijn assistenten Diego Jongen en Jorrit Ritzen en Armand Mingelers, trainer van het tweede elftal. Ook werd afscheid genomen van staflid Chrit Beckers en de vertrekkende spelers. 

De lange periode van intense samenwerking en fantastische successen waaronder het kampioenschap in de hoofdklasse B en winst districtsbeker (seizoen 2018-2019), prachtige duels tegen BVO’s in de TOTO KNVB Beker en het verlengde verblijf in de derde divisie (met derde periodewinst) passeerden uitgebreid de revue, maar ook was er volop aandacht voor de vele vriendschappen die in deze periode zijn ontstaan. Nadat voorzitter Jos Op ’t Eijnde alle betrokkenen had toegesproken en secretaris Tom Dragstra fraaie blijvende herinneringen (glastrofee en fotoserie) had overhandigd aan de vertrekkers in de staf, sprak scheidend trainer Maurice Verbunt een veelzeggend dankwoord uit aan diverse clubmensen en zijn gezin. Mooie woorden volgden voor veel nauw betrokkenen rondom het eerste elftal waarbij de scheidend hoofdtrainer eveneens een persoonlijke attentie had voor eenieder.

Naast dit hoogtepunt van de dag stonden er uiteraard ook de traditionele activiteiten op het programma. Het was als vanouds wederom een geslaagde dag.

Ouder / Kind Toernooi
In de ochtend en middag van 11.00 uur tot 15.00 uur vond het Ouder / Kind toernooi plaats. Er werd gespeeld in meerdere categorieën op kleine doelen, hetgeen een succes was. Ondanks de enorme hoge temperaturen, de wedstrijden waren ingekort en er waren extra pauzes, was er volop spelplezier. De winnende teams ontvingen een beker en de spelers een medaille. Het toernooi zal volgend jaar zeker een vervolg krijgen.

Barbecue
Vanaf 18.00 uur ging voor de zesde keer op rij een grootse barbecue van start met 140 deelnemers. Opnieuw was de grote barbecue perfect georganiseerd door de activiteitencommissie. Een extra compliment en woord van dank is hier op zijn plaats. Inmiddels is dit een niet meer weg te denken traditie aan het worden, die niet verloren mag gaan. Daarnaast was de feestavond met een DJ ook muzikaal in prima handen.

Kampioenen gehuldigd
Tijdens deze avond werd het kampioenselftal van de vrouwen gehuldigd. De dames kregen allen hun kampioensmedailles uitgereikt. De jeugdteams JO12-2 en JO12-3, die kampioen zijn geworden afgelopen week, worden gehuldigd voorafgaand aan de wedstrijd Groene Ster – Roda JC op zaterdag 8 juli aanstaande.

Speler van het Jaar
Tijdens deze avond werd Dennis Petit tot Speler van het Jaar uitgeroepen bij het eerste elftal. De winnaar werd toegesproken door hoofdtrainer Maurice Verbunt en kreeg de trofee als PSV-fan overhandigd door PSV-jeugdspeler Finn Verbunt. Daarnaast was er een eervolle vermelding voor onze aanvoerder Dylan Zwartjes die in het afgelopen seizoen in alle 38 officiële wedstrijden de volledige 90 minuten volmaakte.

Dank
Tot slot een welgemeend woord van dank aan al onze hardwerkende vrijwilligers die ook de dagen voor en na de afsluitdag veel werk hebben verzet, onze kantinebeheerders en zeker de activiteitencommissie die met de perfect georganiseerde barbecue tijdens de gezellige avond zorgden voor een geslaagde afsluiting van het spannende seizoen 2022-2023. Tot slot bedankt Groene Ster iedereen voor de aanwezigheid en zien we jullie weer graag op zaterdag 8 juli voor de eerste oefenwedstrijd Groene Ster – Roda JC.

Bekijk foto’s afsluitdag (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *