Groene Ster treft Groen Wit in eerste kwalificatieronde TOTO KNVB Beker

De KNVB heeft dinsdagavond de loting verricht voor de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker. In de eerste kwalificatieronde speelt Groene Ster een thuiswedstrijd op het eigen sportpark Pronsebroek tegen derdeklasser Groen Wit uit Breda. Na een spannende loting werden beide ploegen uit de laatste twee balletjes aan elkaar gekoppeld. Groen Wit wist vorig seizoen te stunten door de districtsbeker van Zuid I te winnen nadat vierdedivisionist Nuenen na strafschoppen werd verslagen. Definitieve speeldatum van het landelijke bekertreffen Groene Ster – Groen Wit is op zondag 13 augustus (aanvang: 14.30 uur).

60 amateurverenigingen werden aan elkaar gekoppeld door Timo Reessink, hoofd competitie betaald voetbal bij de KNVB, en Abdel Zerai, aanvoerder van Groen Wit 1 en afgelopen seizoen winnaar van de districtsbeker Zuid 1.

Bij deze loting zaten 24 teams die zich in het seizoen 2022/2023 plaatsten voor de halve finales van de districtsbeker en 36 teams uit de Derde Divisie. Deze 60 amateurverenigingen komen in de eerste kwalificatieronde in actie, waarbij 30 wedstrijdcombinaties zijn geloot.

Onderstaand een overzicht van de volledige loting:

Thuis Uit
Blauw Geel’38/JUMBO SVOD’22
AGB d’Olde Veste’54
Nuenen Chevremont
DVS’33 Ermelo Urk
SJC Bon Boys
AWC Staphorst
Eemdijk Bunde
Zwaluw VFC Scherpenzeel
Avanti ’31 SV Meerssen
Jubbega UNA
HSC’21 Harkemase Boys
Kampong Gemert
Kloetinge BOL
Sparta Nijkerk ONS Sneek
Westlandia Quick
Nieuwkoop Volendam (RKAV)
Barendrecht SC Genemuiden
TEC DOVO
Hoek SteDoCo
Baronie Hoogeveen
csv Apeldoorn Odin ’59
Unitas Blauw Wit’34
Purmersteijn Sportlust’46
Veensche Boys HVCH
VVSB Rijnvogels
Hercules Berkum
IJsselmeervogels TOGB
DEM Xerxes DZB
OJC ROSMALEN OSS’20
Groene Ster Groen Wit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *