Groene Ster op schot in eerste twee oefenduels

De hoofdmacht van Groene Ster is bijna twee weken in voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Derde Divisie B. Op zondag 16 juli werd de training hervat nadat eerder al een verdienstelijk oefenduel tegen eerstedivisionist Roda JC werd gespeeld. Op zaterdag 22 juli en dinsdag 25 juli werd de oefenreeks vervolgd met twee ontmoetingen tegen achtereenvolgens het Duitse Germania Teveren en het Belgische KFC Park Houthalen. Met duidelijke overwinningen met cijfers van 5-1 en 7-0 kan Groene Ster terugkijken op een voortvarende start in aanloop naar de eerste officiรซle duels van seizoen 2023-2024.

Groene Ster – Germania Teveren
Vijf maanden geleden oefende Groene Ster op een mistig sportpark Pronsebroek ook al tegen Germania Teveren. Waar toen de einduitslag met 1-2 in het voordeel van de Duitse ploeg viel, was het dit keer de beurt aan Groene Ster. Ondanks dat het nieuwe trainersduo Jordy Reneerkens en Marco van Hoogdalem nog niet kon beschikken over een complete selectie werd er goed voetbal op de mat gelegd. De 1-0 ruststand in het voordeel van de groen-witten kwam tot stand na een prima aanval waarbij Levi Golsteijn vanaf de flank Tom Hajjaji in stelling bracht. De combinatie tussen beide nieuwkomers werd afgesloten met een fraaie rake volley van Tom Hajjaji in het dak van het doel (1-0). Na rust werd de score binnen 20 minuten opgeschroefd naar een 4-0 stand. Via diverse aanvallen toonden achtereenvolgens Stan Shotton, wederom Tom Hajjaji en Safouane Ahidar zich trefzeker. Laatstgenoemde bediende vervolgens via een vrije trap verdediger Joris de Kleijn die van dichtbij de 5-0 liet aantekenen. Germania Teveren wist voor de statistieken nog de 5-1 te scoren.

Groene Ster – Germania Teveren 5-1 (1-0). 23. Tom Hajjaji 1-0, 50. Stan Shotton 2-0, 58. Tom Hajjaji 3-0, 69. Safouane Ahidar 4-0, 81. Joris de Kleijn 5-0, 89. Benjamin Malekzadeh 5-1. Scheidsrechter: Arthur Midden.

Bekijk foto’s Groene Ster – Germania Teveren (bron: Tom de Cock)

Groene Ster – KFC Park Houthalen
Na de oefenzege tegen Germania Teveren was afgelopen dinsdag het Belgische KFC Park Houthalen de volgende opponent voor Groene Ster. Met een zevenklapper liet Groene Ster duidelijk zien een maatje te groot te zijn. Met een 4-0 voorsprong zochten de groen-witten de kleedkamers op voor de rust. Na een steekbal van Tom Hajjaji zorgde Bas Breukers voor de openingstreffer (1-0). Voor de kantwisseling wist Groene Ster binnen 10 minuten driemaal het net te vinden. Eerst liet nieuwkomer Stan Shotton zich zien door met een fraai schot een aanval van de groen-witten te belonen met de 2-0. Vijf minuten later goed voorwerk van Safouane Ahidar welke met een rake schuiver door Tom Hajjaji tot doelpunt werd gepromoveerd (3-0). Aan de toch al fraaie treffers werd vlak voor het rustsignaal nog een duit in het zakje gedaan door captain Dylan Zwartjes met een rake pegel van afstand richting winkelhaak (4-0). Na rust werd de score uitgebouwd door Groene Ster en werd de zevenklapper volgemaakt door achtereenvolgens Joris de Kleijn (kopbal), Bas Breukers (intikker) en een rake uithaal van invaller Anis Nait Oumenssour. Een mooie beloning voor de jeugdige aanvaller die vorig jaar nog voor de JO19-1 speelde en samen met diverse talenten in de voorbereiding door hoofdtrainer Jordy Reneerkens aan het grote werk mag ruiken.

De volgende oefenwedstrijd van Groene Ster op zaterdag 30 juli tegen competitiegenoot SV Meersssen is van de agenda gehaald. Groene Ster speelt op zaterdag 5 augustus een vriendschappelijk duel tegen tweededivisionist GVVV uit Veenendaal, dat voor een trainingskamp in Limburg verblijft. Een week later op zondag 13 augustus start het seizoen met de landelijke bekerstrijd thuis tegen Groen-Wit in de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker.

Groene Ster – KFC Park Houthalen 7-0 (4-0). 19. Bas Breukers 1-0, 35. Stan Shotton 2-0, 40. Tom Hajjaji 3-0, 45. Dylan Zwartjes 4-0, 62. Joris de Kleijn 5-0, 81. Bas Breukers 6-0, 84. Anis Nait Oumenssour 7-0. Scheidsrechter: Max Kok.

Bekijk foto’s Groene Ster – KFC Park Houthalen (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *