Hoogtepunten en foto’s Groene Ster – Roda JC

Roda JC heeft het tweede oefenduel in de voorbereiding gewonnen van Groene Ster. De derdedivisionist uit Heerlen werd met 4-0 verslagen.

In de zomerse hitte op sportpark Pronsebroek startte Roda, zoals gebruikelijk in de beginfase van de voorbereiding, met een mix van vaste krachten en jeugdspelers. Trainer Bas Sibum kon geen beroep doen op Dylan Vente, Niek Vossebelt, Teun Bijleveld en Phil Sieben. Het viertal kampte met lichte fysieke klachten. Ook kersverse huurling Walid Ould-Chikh keek vanaf de zijkant toe. Geruchten over een op handen zijnde transfer van Vente naar Bordeaux worden door zowel de spits als manager voetbalzaken Robbie Servais ontkent.

Aanwinsten Wesley Spieringhs en Matisse Didden begonnen wel in de basis. Laatstgenoemde deed in de zevende minuut direct van zich spreken. De lange centrale verdediger, overgekomen van KRC Genk, kopte uit een hoekschop de 0-1 binnen. Wassim Elasri maakte er vijf minuten later met een droge knal 0-2 van.

Blaren
In de tweede helft mocht alleen aanvaller Nsingi blijven staan aan de kant van Roda. De halverwege de eerste helft ingevallen testspeler Elsamed Ramaj bleef in de kleedkamer achter vanwege blaren. „Ramaj kon zijn schoenen niet meer aan. Dit is heel vervelend voor hem. We gaan nu bekijken of hij meegaat op trainingskamp en zo langer de tijd krijgt zich te laten zien”, aldus Sibum.

Tien minuten in de tweede helft bracht een sterk spelende Sami Ouaissa de stand op 0-3. Saydou Bangura bepaalde de eindstand een half uur voor tijd op 0-4. „Over het algemeen vond ik het prima wat ik heb gezien. Het draait nu nog vooral om het opbouwen van fitheid”, zegt Sibum.

„In deze hitte, op een kunstgrasveld dat niet gesproeid kan worden, was het eigenlijk niet te doen. En zo heb ik er ook naar gekeken. De jongens hebben uitermate goed hun best gedaan. In de kwaliteit heb ik heel goede dingen gezien, maar ook dingen die echt wel moeten verbeteren.”

Maandag vertrekt Roda voor een vijfdaags trainingskamp naar het Gelderse Doorwerth. „Ook daar draait het om fitheid, maar er is ook meer tijd voor tactische meetings en een stuk teambuilding.”

Groene Ster – Roda JC: 0-4
7. Didden 0-1, 12. Elasri 0-2, 53. Ouaissa 0-3, 60. Bangura 0-4

Bekijk foto’s Groene Ster – Roda JC (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *