Groene Ster niet opgewassen tegen sterke tweededivisionist GVVV

In de vierde oefenwedstrijd van Groene Ster in voorbereiding op het nieuwe seizoen kreeg de ploeg van Jordy Reneerkens een pittige kluif voor de kiezen met het naar de Tweede Divisie gepromoveerde GVVV. De Veenendalers verbleven afgelopen weekend in Limburg voor een trainingskamp en lieten zaterdagmiddag op sportpark Pronsebroek zien een maatje te groot te zijn voor de groen-witten met een 0-5 einduitslag als duidelijke verhouding.

Eind mei en begin juni troffen Groene Ster en GVVV elkaar nog in de play-offs voor promotie. Het mooie toetje dat Groene Ster wist te behalen na de eindspurt in de Derde Divisie werd over twee duels terecht in het voordeel van GVVV beslist. De ploeg van de ook in Heerlerheide weer fanatieke hoofdtrainer Gery Vink maakte het verloren terrein van een jaar eerder daarmee weer goed. In het vriendschappelijke treffen tussen Groene Ster en GVVV van afgelopen zaterdag bleek na de eerste helft al (0-3) dat de Veenendaalse opponent over een kwalitatief sterkere ploeg beschikt. Aan oefenuitslagen worden doorgaans weinig conclusies getrokken, echter voor Groene Ster zal het treffen met het een divisie hoger spelende GVVV een goed leermoment zijn zo vlak voordat het echte werk begint. Een fout in de Groene Ster-achterhoede werd na tien minuten genadeloos afgestraft door Justin Spies (0-1). Vlak voor rust twee fraaie doelpunten aan GVVV-zijde. Eerst scoorde Ilias Latif uit een hoekschop met een omhaal de 0-2, even later een uithaal van Jonathan Vergara Berrio die in de kruising vloog achter de weer teruggekeerde Groene Ster-doelman Mark Voss.

Na rust beet Groene Ster meer van zich af en ontstonden er ook mogelijkheden. Een schotpoging van Tom Hajjaji voorlangs, een schuiver van Bjorn Stassen op de paal en een goede kans voor invaller Maties Tuntuna welke in extremis werd verijdeld door de GVVV-defensie waren de voornaamste wapenfeiten. GVVV scoorde ook nog de 0-4 en de 0-5 via invallers Quincy Veenhof en Danny de Leeuw. Dankzij enkele katachtige reddingen van Mark Voss bleef een hogere uitslag uit in een leerzaam duel voor Groene Ster op weg naar het echte werk.

Groene Ster oefent dinsdagavond 8 augustus tegen eersteklasser Susteren (20.00 uur). De laatste oefenwedstrijd als komende zondag 13 augustus het nieuwe seizoen officieel start met de eerste kwalificatieronde in de TOTO KNVB Beker op eigen veld tegen derdeklasser Groen-Wit (14.30 uur). Een week later op zondag 20 augustus start de competitie met een thuisduel tegen OSS’20 (14.30 uur).

Groene Ster – GVVV 0-5 (0-3). Justin Spies 0-1, Ilias Latif 0-2, Jonathan Vergara Berrio 0-3, Quincy Veenhof 0-4, Danny de Leeuw 0-5. Scheidsrechter: Max Kok.

Bekijk foto’s Groene Ster – GVVV (bron: Tom de Cock)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *