Groene Ster bekert eenvoudig verder

Met een 6-0 zege op de dappere derdeklasser Groen Wit heeft Groene Ster eenvoudig de tweede kwalificatieronde bereikt van de TOTO KNVB Beker. Het eenzijdige treffen bleek al na 45 minuten beslist met een 4-0 ruststand in het voordeel van de groen-witten. Met het aanwezige kwaliteitsverschil liet Groene Ster in de tweede helft na om vaker te scoren. Met het uiteindelijke halve dozijn aan doelpunten is voor Groene Ster het doel bereikt en bleek uit de loting dat wederom een thuisduel wacht in de tweede en laatste kwalificatieronde van de landelijke beker. Op woensdag 20 september 2023 (aanvang: 20.00 uur) komt tweededivisionist Kozakken Boys op bezoek in Heerlerheide.

Groene Ster deed wat het moest doen tegen Groen Wit. Voor de Bredase derdeklasser was het uitstapje naar Limburg een memorabele dag vanwege het feit dat de ploeg voor het eerst in de historie mocht uitkomen in de TOTO KNVB Beker. Vorig seizoen leverde Groen Wit een aardige stunt af door winnaar van de districtsbeker Zuid I te worden door vierdedivisionist Nuenen na strafschoppen te verslaan. Op een zonnig sportpark Pronsebroek was al snel duidelijk dat er dit keer geen stunt in zat en dat het bekerduel feitelijk na een helft al gespeeld was. Groene Ster pakte na een dik kwartier de voorsprong. Via een combinatie tussen Safouane Ahidar en Dylan Zwartjes bereikte de Groene Ster-aanvoerder de attente Maties-Tuntuna Germonprez. Tegen diens schot in de uiterste hoek had de Groen Wit-goalie geen verweer: 1-0. Vijf minuten later goed voorbereidend werk van Stan Shotton die na een paar individuele acties de vrijstaande Danny Stassar in stelling wist te brengen. Met een droge en rake schuiver liet laatstgenoemde de 2-0 op het scorebord zetten. Wederom vijf minuten daaropvolgend de 3-0 via Dylan Zwartjes die met een rake knal van afstand de Bredase goalie Scott Colkin kansloot liet. Nog voor rust een goede combinatie in het strafschopgebied waarbij Bjorn Stassen het overzicht hield en Clint Ghijsen als doeltreffend eindstation in stelling wist te brengen (4-0).

Na rust werden de bezoekers na een uur gedecimeerd tot tien man na een rode kaart voor aanvaller Tijn van Galen. Groene Ster speelde het duel vervolgens rustig uit, maar verzuimde wel om de de hoogste score van deze eerste kwalificatieronde in de boeken te zetten. Een afstandsschot van Safouane Ahidar betekende een kwartier voor tijd de 5-0. Vlak voor het eindsignaal toonde de doelpuntenmaker zich als aangever door de bal panklaar op het hoofd te leggen van verdediger Mikel Nuhaj. Diens rake kopbal in de linkerhoek zorgde voor het sluitstuk en daarmee de 6-0 eindstand.

Zoals verwacht bekert Groene Ster verder. Om het hoofdtoernooi te bereiken wacht op woensdag 20 september (20.00 uur) een pittige en uitdagende kluif als tweededivisionist Kozakken Boys op bezoek komt in Heerlerheide. Een hernieuwd onderonsje nadat de ploeg uit Werkendam twee jaar geleden ook al de opponent was voor Groene Ster. Op bezoek bij Kozakken Boys was de thuisploeg destijds met 2-0 te sterk voor Groene Ster. De sterdragers maken zich nu op voor de seizoensouverture als de competitie seizoen 2023-2024 gaat starten komende zondag met een thuisduel tegen OSS’20.

Groene Ster – Groen Wit 6-0 (4-0). 17. Maties-Tuntuna Germonprez 1-0, 22. Danny Stassar 2-0, 28. Dylan Zwartjes 3-0, 35. Clint Ghijsen 4-0, 75. Safouane Ahidar 5-0, 90. Mikel Nuhaj 6-0. Scheidsrechter: Dominique Prick (Maastricht).

Bekijk foto’s Groene Ster – Groen Wit (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *