Groene Ster op bezoek bij gerenoveerd Baronie

Na de 3-1 winst van Groene Ster in de seizoensopener tegen OSS’20 op de eerste speeldag van de Derde Divisie B maken de groen-witten zich op voor de eerste uitwedstrijd van deze competitie. Op zaterdagavond worden de degens gekruist in Breda als Groene Ster op bezoek gaat bij Baronie. Beide zondagverenigingen hebben na onderling overleg besloten om op zaterdagavond te voetballen, waardoor op de tweede speeldag in totaal zes duels op de zaterdag worden afgewerkt. De aftrap op sportpark De Blauwe Kei is om 19.00 uur.

Op 5 maart 2023 was de laatste editie Baronie – Groene Ster. Met een 0-1 uitzege in Breda zette Groene Ster destijds een eerste stap om zich naar de uiteindelijke veilige haven te loodsen na 34 duels. Voor Baronie bleek nog een loodzware nacompetitie nodig om het behoud in de Derde Divisie te bewerkstelligen. Na het overleven van de eerste ronde tegen Juliana’31 bleek AWC in het volgende tweeluik te sterk. De Baronnen kregen echter nog een herkansing nadat OFC, degradant uit de Tweede Divisie, zich terugtrok met het eerste elftal. In het beslissende tweeluik met JOS Watergraafsmeer wist Baronie alsnog het vege lijf te redden, waardoor de club aan het tweede seizoen Derde Divisie mag beginnen. Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Jeroen van Bezouwen bouwt Baronie met veel spelerswisselingen en een gerenoveerde selectie aan een nieuwe ploeg. Na de nipte uitschakeling in de TOTO KNVB Beker volgde in de ouverture een winstpartij voor Baronie bij Unitas (2-3).

Baronie en Groene Ster hebben derhalve al drie punten in de knip en zullen daar een passend vervolg aan willen geven. Na de 3-1 winst voor Groene Ster tegen OSS’20 zal het zaak zijn voor de groen-witten om het bij vlagen sterke combinatiespel en inzet als collectief mee te nemen in het eerste uitduel van de competitie. De toegepaste en beslissende wissels door hoofdtrainer Jordy Reneerkens gaven vorige week de extra mogelijkheden aan welke de technische staf in huis heeft om wedstrijden alsnog te laten kantelen. Arbiter Willem Kuijntjes uit Brakel zal om 19.00 uur voor de aftrap fluiten op sportpark De Blauwe Kei.

Geef u op voor de busreis naar Breda!
Aanstaande zaterdag vertrekt de supportersbus om 15.30 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Breda. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich opgeven bij Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 22.00 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark De Blauwe Kei
Blauwe Kei 1a
4834 AW Breda

Zaterdag 26 augustus 2023

Baronie – Groene Ster

Locatie: Sportpark De Blauwe Kei

Scheidsrechter: Willem Kuijntjes uit Brakel

aanvang: 19.00 uur (vertrek bus: 15.30 uur)

PROGRAMMA

Wedstrijddag 2 Barendrecht UNA 14.30 uur (zat)
26-08-2023/27-08-2023 Hoek Unitas 14.30 uur (zat)
Periode 1 SteDoCo Quick 14.30 uur (zat)
  OJC Rosmalen Kloetinge 18.00 uur (zat)
  Meerssen Sportlust’46 18.00 uur (zat)
  Baronie Groene Ster 19.00 uur (zat)
  Blauw Geel’38 AWC 14.00 uur
  Gemert TOGB 14.00 uur
  OSS’20 TEC 14.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *